Плачинди з пісного заварного тіста з картоплею

9 6 60 хв. 60 хв.

Плачинди з картоплею - це прісні коржі з начинкою. Смачно, просто і ситно. Ідеальне блюдо для поста.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 3 склянки
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода (крутий окріп) - 1,5 склянки
  • Для начинки:
  • Картопля - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сіль
  • Перець
  • Для смаження:
  • Олія рослинна - скільки піде
Приготування

Як робити: Плачинди з пісного заварного тіста з картоплею? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати плачинди з картоплею:

1. Закип'ятити чайник. Борошно просіяти. Зробити тісто для плачинд на окропі. Для цього змішати борошно, масло, сіль. Тонкою цівкою влити окріп, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Вимісити тісто. Залишити заварне тісто пісне під рушником на 20 хвилин.

2. В цей час зробити начинку. Картоплю і цибулю почистити і помити. На крупній тертці натерти сиру картоплю. Подрібнити цибулю. Скласти в миску цибулю і картоплю. Посолити і поперчити. Все змішати.

3. Розділити тісто на 4-6 частин. Розкачати тісто тонко.

Зробити на колі 8 надрізів (вийде щось у вигляді ромашки з пелюстками), в середину покласти картопляну начинку і через пелюстка загортати їх у середину (закрити ними начинку).

4. Розігріти сковороду, налити 30 г рослинної олії. Викласти на сковорідку з розігрітим маслом плачинду і обсмажити з двох сторін(5-6 хвилин) на середньому вогні під кришкою до золотистого кольору.

5. Так посмажити всі плачинди, готові скласти в стопку. Подавати плачинди з картоплею теплими.

Приємного апетиту!

Вгору