Піца з прошутто

15

Мій експеримент з тестом для піци. Дуже хрусткий край. Порожнистий всередині і невагомий.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 200 г, Вода — 100 г
  • Дріжджі сухі — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія оливкова — 15 г + для змащування бортика піци
  • Для соусу:
  • Помідор — 1 шт.
  • Цибуля — 30 г
  • Часник — 1 зуб.
  • Орегано сухий. — 1 ч. л.
  • Сіль
  • Перець
  • Для начинки (за бажанням):
  • Шинка прошутто — за смаком
  • Сир (сулугуні) — за смаком
Приготування

Як робити: Піца з прошутто? Дуже просто читайте далі...

Ніколи не любив бортики у піц. Завжди залишав їх в тарілці. І ось тепер я зміг зробити таке тісто, з якого виходять бортики, які можна їсти і без начинки.

1. Почнемо з соусу для піци. Сьогодні я готував його так. Помідор ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо кубиком. Цибулю подрібнюємо ножем і смажимо на суміші рослинного і вершкового масел. Додаємо подрібнений часник і додаємо томати. Солимо, перчимо, додаємо орегано, можна додати трохи води — і соус готовий.

2. Тісто готується дуже просто, за допомогою часу. Змішуєте дві частини борошна з однією частиною води. Додати масло, сіль, дріжджі, цукор, перемішуєте ложкою — і у вас повинна вийде рідка маса, навіть тестом не назвеш. Накриваєте миску з тістом харчовою плівкою і в холодильник на ніч. Через 13 годин дістаємо тісто з холодильника. Або в теплі, 3-4 години. Воно буде вкрите великою кількістю бульбашок та збільшено в розмірах в 3-4 рази.

3. Переносимо тісто на робочу поверхню з великою кількістю борошна, присипаємо тісто зверху борошном і вмішуємо борошно в тісто, підгинаючи краю в центр. Борошна тесту давайте стільки, скільки він візьме, для того, щоб його можна було взяти в руки для подальшої роботи, і не більше. Тісто я розтягнув руками, на пергаменті, присипаному борошном.

Розтягуєте тісто завжди на папері і на тій поверхні, з якої ви будете перетягувати тісто в духовку. Не можна випікати піцу на тому листі, на якому розкатуєте тісто, бо він не встигне нагрітися в духовці, і дно піци не отримає скоринки. Я випікаю на спеціальному камені для піци. Якщо у вас такого немає — не біда, просто візьміть будь-деко, переверніть її догори дном і встановіть в саму верхню позицію в духовці.

4. Духовку розігріваємо до максимальної температури. У мене це 275 градусів. На розтягнуте тісто наносимо соус і будь-яку начинку. У мене в цей раз прошутто. Не забуваємо про сир. Від себе рекомендую використовувати сулугуні. Перед випіканням змащуємо бортик піци оливковою олією. Випікаємо на максимальній температурі 7-8 хвилин.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Це тісто через 13 годин.

Шаг №2

Виймаємо тісто на поверхню з борошном.

Шаг №3

Соус для піци.

Шаг №4

Сир.

Шаг №5

Розтягнуте тісто.

Шаг №6

Змащуємо тісто соусом.

Шаг №7

Викладаємо сир і перець.

Шаг №8

Прошутто у мене був в нарізці.

Шаг №9

Приємного апетиту!

Вгору