Піца з морепродуктами

15

Чорна піца з креветками, каракатицями, кальмаром, мідією. Тісто для піци готується з чорнилом каракатиці.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 200 г, Вода — 100 г
  • Дріжджі сухі — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія оливкова — 15 г + для змащування бортика піци
  • Чорнило каракатиці — 0,5 ч. л.
  • Для соусу:
  • Помідор — 1 шт.
  • Цибуля — 30 г
  • Часник — 1 зуб.
  • Орегано сухий. — 1 ч. л.
  • Сіль
  • Перець
  • Для начинки:
  • Креветка тигрова — 4 шт.
  • Кальмар — 3 колечка
  • Міні каракатиця — 2 шт.
  • Мідія на стулці — 1 шт.
  • Сулугуні — 120 г
  • Оливки зелені — 5 шт.
  • Черрі — 5 шт.
Приготування

Як робити: Піца з морепродуктами? Дуже просто читайте далі...

1. Приготуємо соус для піци. Помідор ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо кубиком. Цибулю подрібнюємо ножем і смажимо на суміші рослинного і вершкового масел. Додаємо подрібнений часник і додаємо томати. Солимо, перчимо, додаємо орегано, можна додати трохи води — і соус готовий.

2. Для тіста змішуєте дві частини борошна з однією частиною води. Додати масло, сіль, дріжджі, цукор, чорнило каракатиці, перемішуєте ложкою — і у вас повинна вийде рідка маса, навіть тестом не назвеш. Накриваєте миску з тістом харчовою плівкою і залишити в теплі на 4 години.

3. Переносимо тісто на робочу поверхню з великою кількістю борошна, присипаємо тісто зверху борошном і вмішуємо борошно в тісто, підгинаючи краю в центр. Борошна тесту давайте стільки, скільки він візьме, для того, щоб його можна було взяти в руки для подальшої роботи, і не більше. Тісто я розтягнув руками, на пергаменті, присипаному борошном.

Розтягуйте тісто завжди на папері і на тій поверхні, з якої ви будете перетягувати тісто в духовку. Не можна випікати піцу на тому листі, на якому розкатуєте тісто, бо він не встигне нагрітися в духовці, і дно піци не отримає скоринки. Я випікаю на спеціальному камені для піци. Якщо у вас такого немає — не біда, просто візьміть будь-деко, переверніть її догори дном і встановіть в саму верхню позицію в духовці.

4. Духовку розігріваємо до максимальної температури. У мене це 275 градусів. На розтягнуте тісто наносимо соус, сир, морепродукти, черрі. Перед випіканням змащуємо бортик піци оливковою олією. Випікаємо на максимальній температурі 7-8 хвилин. Готову піцу посипав рубаною петрушкою, поклав оливки, сбрызнул оливковою олією.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Наносимо соус.

Шаг №2

Змащуємо краї піци маслом.

Шаг №3

Я додавав ще й пармезан.

Шаг №4

Шаг №5

Вгору