Піца з фенхелем, спаржею і зеленим горошком

8 20 хв. 30 хв.

Фенхель, спаржа, зелений горошок добре поєднуються в піці.

Продукти
  • Зелений горошок (заморожений) - 1/2 склянки
  • Фенхель з зеленим листям - 1 цибулина
  • Сир Пекоріно Романо (подрібнений на тертці) - 40 г (1/3 склянки)
  • Сир Рікотта - 2/3 склянки
  • Спаржа (м'які верхівки) (різана уздовж навпіл) - 1,5 склянки
  • Дріжджове тісто для піци (можна заморожений) - 300 г
  • Олія рослинна
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Часник (нарізаний смужками) - 5 зубків
  • Молоко - 3,5 ст. л.
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Петрушка свіжа (рублена) - 2 ст. л.
  • Лимонна цедра - 1 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 1 зубчик
Приготування

Як робити: Піца з фенхелем, спаржею і зеленим горошком? Дуже просто читайте далі...

1. Деко змастити олією. Включити духовку для розігріву до 250 градусів. Якщо тісто заморожене, то його необхідно розморозити в мікрохвильовці протягом приблизно 30-45 секунд.

2. З фенхелю зрізати зелень, дрібно порізати і зарезервувати 1 столову ложку. А саму цибулину фенхеля порізати тонкими смужками. Велику сковороду розігріти на середньо-сильному вогні, змастити рослинним маслом. Зелений горошок покласти в друшляк, промити під холодною водою, щоб він відтанув. Дати воді стекти. У розігріту сковороду викласти нарізаний смужками фенхель, зелений горошок, спаржу і часник, смажити близько 2 хвилин.

3. Тісто розкачати в круг діаметром 35 сантиметрів і перекласти його на промаслений лист, виделками зробити кілька проколів по всій поверхні коржа.

4. У мисці з'єднати Рікотту, молоко, перець і сир Романо, викласти цю масу на корж, залишаючи порожніми приблизно 1,5 сантиметра бортиків. Помістити деко в розігріту духовку і готувати близько 5 хвилин, до золотистого кольору. Дістати піцу з духовки, посипати сумішшю з зеленого горошку і фенхелю, знову помістити піцу в духовку і готувати ще 5 хвилин, посипати сіллю. В окремій мисці змішати зелень фенхеля, петрушку, цедру і часник, посипати цією сумішшю піцу, порізати її на порційні шматочки і подавати відразу ж.

Вгору