Піца по-домашньому, з шинкою, помідорами, оливками

17

Пропоную приготувати домашню піцу з м'ясом, цибулею, часником, оливками, помідорами і сиром. При цьому ще й на дріжджовому тісті.

Продукти
  • Борошно – 1-1,5 склянки або скільки візьме тісто
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 пакетик (11 г), Сіль – за смаком
  • Вода – 100 мл
  • Часник – 5 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Оливки – 1 баночка
  • Шинка – 300 грам
  • Майонез – 50 грам
  • Сир – 200 грам
  • Олія оливкова (або інше рослинне) – для змазування дека
Покрокове приготування

Шаг №1

Отже, приступимо до приготування тіста. Спочатку розведемо дріжджі, тому висипаємо їх у склянку і розбавляємо теплою водою.

Шаг №2

Перемішуємо і ставимо на 15 хвилин у тепле, непродуваемое місце, щоб дріжджі підійшли. Мені таким місцем служить мікрохвильовка.

Шаг №3

У велику миску кладемо борошно, сіль і яйце.

Шаг №4

Виливаємо дріжджі і замішуємо тісто.

Шаг №5

Тепер нам треба тісто залишити на 40 хвилин, щоб воно піднялося приблизно в два рази. Для цього його необхідно також залишити в непродуваемом місці. Цього разу мені служила таким місцем духовка.

Шаг №6

Поки тісто підходить, приготуємо форму для випікання. Змащуємо її рослинним маслом.

Шаг №7

Коли тісто підніметься, ложкою викладаємо його у форму і руками розрівнюємо. Я роблю тісто рідке, так воно виходить більш повітряне. Потім деко з тестом надсилайте випікатися в розігріту духову шафу при температурі 250 градусів на 5 хвилин.

Шаг №8

Тим часом замаринуем цибулю. Очистимо його, помиємо і поріжемо тонкими півкільцями. Покладемо цибулю в тарілку, додамо цукор, наллємо оцет і трохи теплої води. Залишимо цибулю маринуватися на 15 хвилин, час від часу помішуючи.

Шаг №9

Приготуємо томатну заправку. Візьмемо часник, очистимо його і дрібно порубаємо.

Шаг №10

В піалу наллємо кетчуп, воду і покладемо часник.

Шаг №11

Добре перемішаємо томатну заправку.

Шаг №12

Цибулю і томатну заправку залишимо чекати своєї черги, а поки приймемось за помідори.

Шаг №13

Помідори вимиємо і поріжемо кільцями.

Шаг №14

Оливки дістанемо з банки і також поріжемо кільцями.

Шаг №15

Шинку поріжемо кубиками.

Шаг №16

Коли тісто пропечеться, дістанемо його з духовки і змастимо томатною заправкою.

Шаг №17

Зверху викладемо маринований лук.

Шаг №18

Потім помідори, шинку.

Шаг №19

Викладемо оливки, поллємо майонезом, притрусим натертим сиром і відправляємо запікатися в духовку на 7 хвилин при 200 градусах.

Шаг №20

Приємного апетиту!

Вгору