Піца кальцоне

13 1

Закрита піца кальцоне, з грибами і сулугуні.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 200 г
  • Вода — 70 мл
  • Дріжджі сухі — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Для начинки:
  • Печериці — 100 г
  • Цибуля ріпчаста 20 г
  • Часник
  • Базилік зелений — 10 листків
  • Сир сулугуні — 100 г
  • Соус — 80 г
  • Для соусу:
  • Томати у власному соку — 80 г
  • Цибуля ріпчаста — 30 г
  • Базилік зелений — 8 листків
  • Орегано сушений — 1/3 ч. л.
  • Часник — 1 зуб.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
Приготування

Як робити: Піца кальцоне? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати піцу кальцоне:

1. Тісто на піцу робити завжди дуже легко. Головне, нічого не вигадувати. Ніяких яєць, пива, молока і сметани. Борошно з водою — 3:1, посолили, всипали дріжджі, трошки цукру, налили оливкової олії. Всі! Можна робити на холодної воді, можна на теплою. Вымесили тісто, дали підійти, і працюємо з ним.

2. Соус для піци: обсмажуємо зубок часнику, викидаємо його; смажимо цибулю до прозорості, додаємо томати, базилік, орегано, сіль, перець; прогріваємо і пробиваємо блендером.

3. Начинка сьогодні вирішила бути такою: цибуля обсмажується з грибами і з часником.

4. На розкачане тісто викладаємо цибулю з грибами. Руками нарвав в начинку свіжого базиліка, полив соусом, рясно посипав сиром. Сулугуні в піці мені подобається більше моцарелли. Закриваємо піцу на пиріжок.

5. Розігрів Духовку заздалегідь до 275 градусів і встановив в неї камінь для піци. Важливий момент: випікати потрібно ближче до верхнього тену. Я встановив на передостаннє місце від верху. Включив режим конвекції.

6. Через три хвилини верх піци сильно зарум'яниться. Поливаємо піцу кальцоне зверху соусом для піци і трохи присипаємо сиром. І ще на хвилинку.

7. Далі нарізаємо піцу кальцоне на порції і вживаємо.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Піца кальцоне вийшла дуже соковитою.

Вгору