«Пиріжок» (тушковане м'ясо з картоплею)

9

Що ви уявляєте при слові «пиріжок»?.. Ось і я теж донедавна представляв, що це випічка з начинкою. А тепер я відразу уявляю собі відмінні шматки м'яса з рум'яною картоплею.

Продукти
  • (за оригінальним рецептом)
  • Баранина або свинина — 2 кг
  • Курдючне сало чи масло рослинне без запаху — 300 г
  • Картопля — 1,5 кг
  • Зіра
  • Перець червоний
  • Сухі трави
  • Сіль
Приготування

Як робити: «Пиріжок» (тушковане м'ясо з картоплею)? Дуже просто читайте далі...

Рецепт взято з книги Сталика Ханкишиева «Казан, мангал і інші чоловічі задоволення».

У мене не виявилося м'яса, необхідного за рецептом, та й картопля майже закінчилася... Ось, довелося піти на експеримент. У морозилці виявив 650 г яловичини для супу, а в коморі — картоплі 750 р. І зіра:)))

Сподіваюся, Сталик не образиться за таке вільне прочитання його рецептів. :)

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

У холодний казан наливаємо півсклянки олії, туди ж кладемо чищену картоплю. Картоплю залишаємо целиковую, а якщо дуже велика, то можна розрізати навпіл.

Шаг №3

Картоплю солимо і посипаємо розтертої в руках зірою. Зверху укладаємо м'ясо. У Сталика написано, що м'ясо має бути по 200-250 г, але я порізав грам по 70-80. Знову солимо і посипаємо зірою.
Якщо є шматки з кісточками, то їх кладемо першим шаром, а м'якоть наверх.

Шаг №4

Закриваємо щільно кришкою і ставимо на середній вогонь. Коли процес всередині піде бурхливо (це ми почуємо по шуму з казана), прибираємо вогонь до маленького і, страждаючи, чекаємо рівно дві години.

Шаг №5

Пройшовши через такі муки, знімаємо з вогню, відкриваємо кришку і насолоджуємося запахами, разносящимися по кухні.
Виймаємо м'ясо на окрему тарілку. Дістаємо з казана рум'яну картоплю і викладаємо на блюдо.

Шаг №6

Зверху картоплі кладемо м'ясо і все поливаємо рідиною з казана. Можна посипати свіжою зеленню.
Тепер тримайте своїх близьких і гостей, тому що, скільки б Ви не приготували цієї страви, воно буде з'їдено моментально!
Приємного апетиту!

Вгору