Тістечка «Ламингтоны»

Ламингтоны - тістечка австралійської кухні. Свою назву ламингтоны отримали по імені губернатора штату Квінсленд Ламингтона, який керував ним з 1896 по 1901 рр ..

Продукти
  • На 24 шт:
  • 100 гр. - вершкового масла
  • 200 гр. - борошна
  • 1 пакетик - разрыхрителя
  • 5 шт. (середніх) - яєць
  • 1 пакетик - ваніліну
  • 130 гр. - цукрового піску
  • Джем для прошарку (за смаком)
  • Для покриттів:
  • 500 гр. - темного шоколаду
  • 300 гр. - кокосової стружки
  • 20 мл. - молока
Приготування

Як робити: Тістечка «Ламингтоны»? Дуже просто читайте далі...

Приготування бісквіта:

У міксері збити яйця з цукром, додати розтоплене тепле вершкове масло. продовжити збивання до отримання дуже пишної світлої массы.В іншій ємності змішати борошно з розпушувачем і ванилином.Сухую суміш просіяти в збиту масу масла-яєць-цукру і акуратно перемішати лопаткой.Смазать вершковим маслом і посипати борошном форму 33-22 см (прямокутну). Вилити в неї тісто. Бісквіт поставити випікатися в розігріту до 180⁰С духовку на 30 хвилин.

Приготування глазурі:

Помістити шоколад на водяну баню. Коли шоколад розтопиться, додати гаряче молоко, перемішати і залишити на час на водяній бані, але при вимкненому вогні.

Бісквіт вийняти з духовки, дати постояти у формі приблизно 10 хвилин, після чого звільнити від форми, переклавши на обробну дошку. Залишити бісквіт на 2 часа.Бисквит розрізати на квадрати 5х5 см Кожний квадрат розрізати навпіл по горизонталі і прошарувати джемом .Каждый квадрат за допомогою вилки вмочити в шоколадну глазур, так, щоб всі сторони тістечка були добре заглузурованы , потім в кокосову стружку.Таким чином покрити глазур'ю і кокосовою стружкою всі Ламингтоны. Тістечка Ламингтоны помістити на решітку для солодощів, залишити до моменту подачі в холодильнику.

Буде краще приготувати бісквіт за день до подачі Ламінгтонів до столу. Таким чином, на момент поділу на квадрати, бісквіт буде холодним. Розрізати його можна спочатку горизонтально, промазати джемом, а після цього поділити на квадрати 5х5 см вже прослоенным.

*

Джерело: edachok.ru

Фото: lacasadesweets.com

Вгору