Тістечко «Вупі пай»

12 8 30 хв. 45 хв.

Неймовірно просте, неймовірно смачне тістечко-печиво з начинкою — «вупі пай» (whoopie pie)! Найкраще до чаю. І дітлахи обожнюють їх)

Продукти
  • Для карамелі:
  • Цукор — 300 г
  • Вершки — 335 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) — 65 г
  • Сіль — 2 ч. л. (за смаком)
  • Для тіста:
  • Борошно — 150 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) — 100 г
  • Молоко — 100 мл
  • Цукор — 110 г
  • Какао-порошок — 65 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Тістечко «Вупі пай»? Дуже просто читайте далі...

Нашої закладки продуктів вистачило на велику кількість карамелі, можете зменшити кількість продуктів втричі. Це стосується тільки карамелі!

Покрокове приготування

Шаг №1

Спочатку карамель. Цукор розтопити частинами (якщо цукру забагато, то розмішуйте поступово; якщо мало, то можна відразу). Додамо розм'якшене масло. Потім зігріті вершки. І продовжуємо уварювати на повільному вогні. Якщо карамель згорнулася у вершках, просто продовжуйте розмішувати — і все вийде. Наприкінці додамо солі. Готову карамель охолоджуємо.
(Деталі див. у видеорецепте.)

Шаг №2

Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукром і яйцем, перемішуємо.

Шаг №3

Додаємо борошно, какао-порошок, розпушити і ванільний цукор. Додаємо молоко.

Шаг №4

Перемішуємо в однорідне тісто.

Шаг №5

Викладаємо тісто на деко (покритий пергаментом) по порціях. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 175 градусів і випікаємо приблизно 12 хвилин (час залежить від особливостей конкретної духовки).

Шаг №6

Перевіряємо на готовність дерев'яною шпажкою — якщо вона суха, то все готово.

Шаг №7

Змащуємо печеньки між собою карамеллю — і все!

Шаг №8

Чудові «вупі пай» до чаю готові. Приємного всім апетиту!)

Вгору