Тістечко еклер

5 25 хв. 60 хв.

Базовий рецепт тістечка " еклер, який можна урізноманітнити за допомогою різних начинок і кремів.

Продукти
  • Борошно 130 г
  • Вода - 200 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйця - 4-5 шт.
  • Сіль - 1 щіпка
Приготування

Як робити: Тістечко еклер? Дуже просто читайте далі...

Заповнити середину еклерів можна кремом (заварним, масляним тощо) або збитими вершками з цукром, або фруктовим джемом. Зверху тістечка еклер можна полити шоколадною глазур'ю, покрити цукровою помадкою або просто посипати цукровою пудрою.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування тістечок еклер.

Шаг №2

Як приготувати тістечка еклер:

Налити в каструлю води, покласти туди масло і сіль, нагріти до кипіння, перемішати, розтопити масло.

Шаг №3

Потім потроху всипати борошно, ретельно розмішуючи, щоб не було грудок.

Шаг №4

Прогрівати протягом 3-5 хвилин. Після цього тісто трохи охолодити, приблизно до температури 70 градусів.

Шаг №5

По одному додавати яйця, кожен раз ретельно вимішуючи тісто.

Шаг №6

Готове тісто повинно бути в міру густим і тягучим.

Шаг №7

Розігріти духовку.

Тісто помістити в кондитерський мішок з насадкою (або конусоподібний пакет, згорнутий з щільного паперу, з отвором на кінці). Випустити тісто на деко у вигляді невеликих тістечок подовженої форми.

Шаг №8

Випікати тістечка еклер в розігрітій до 180-200 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Духовку при випічці не відкривати. Тістечко повинно бути сухим, легким, золотистого кольору, з порожньою серединкою.

Вгору