Пиріжки в духовці (з картоплею і печінкою)

15

Неймовірно смачні духові пиріжки з картоплею і печінкою. Рецепт бюджетний, в цьому його величезний плюс. Готуємо дріжджове тісто на основі кефірі, без яєць, у результаті воно виходить повітряним. В якості начинки беремо курячу печінку, картоплю і мінімум спецій.

Продукти
  • Дріжджі свіжі — 20 грам
  • Олія рослинна — 120 грам
  • Борошно пшеничне — 3 склянки
  • Кефір будь-якої жирності — 260 грам
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Печінка (куряча) — 250-300 грам
  • Картопля — 2 шт.
  • Паприка мелена — 1 щіпка
  • Сіль
  • Перець
  • рослинна Олія
  • Жовток для змазування пирогів
  • Насіння кунжуту (за бажанням)
Приготування

Як робити: Пиріжки в духовці (з картоплею і печінкою)? Дуже просто читайте далі...

Дріжджове тісто на кефірі, приготована за цим рецептом, підійде також для піци, смажених пиріжків і т. п. Якщо додати ще одну ложку цукру, тісто можна використовувати для солодких пирогів.

Покрокове приготування

Шаг №1

Першим ділом займемося тістом, підготуємо дріжджі, кефір, масло, борошно, сіль і цукор.

Шаг №2

У чисту скляну тарілку додаємо дріжджі, туди ж кладемо цукор, перетираємо масу, залишаємо на 5-7 хвилин, даємо дріжджам час, щоб вони ожили.

Шаг №3

У невелику каструлю вливаємо кефір, масло, додаємо сіль, прогріваємо масу до 37 градусів.

Шаг №4

Дріжджі «прокинулися», маса трохи повинна стати рідкою.

Шаг №5

Тепер вливаємо теплий кефір з маслом, перемішуємо.

Шаг №6

На наступному етапі вводимо пшеничне борошно (борошна може знадобитися трохи більше або менше).

Шаг №7

Замішуємо м'яке тісто, перекладаємо його на скляну тарілку, яку попередньо змащуємо рослинним маслом.

Шаг №8

Накриваємо тісто чистим кухонним рушником, ставимо в тепло на 25-30 хвилин.

Шаг №9

Тим часом підготуємо все для начинки — беремо готову печінку, картоплю, сіль, перець, паприку, яйце.
Печінка готуємо заздалегідь, тушкуємо її з овочами, потім пробиваємо блендером до кремового стану.
Бульби картоплі відварюємо до готовності, знімаємо шкірку.

Шаг №10

Товчемо картоплю виделкою, додаємо готову ніжну печінку, присмачую начинку сіллю, перцем, паприкою.
Добре перемішуємо, щоб всі інгредієнти з'єдналися.

Шаг №11

Не забуваємо про тесті, дістаємо його з-під рушника, воно добре збільшилося і готове до роботи.

Шаг №12

Відриваємо від великого шматка тіста невеликі колобки.

Шаг №13

У центр кожної заготовки кладемо 1,5 чайні ложки начинки, формуємо пиріжок круглої форми.

Шаг №14

Форму для духовки змащуємо олією, щільно один до одного укладаємо напівфабрикат.

Шаг №15

Накриваємо форму з пиріжками рушником, залишаємо в теплому місці на 25 хвилин.

Шаг №16

Змащуємо заготовки сумішшю жовтка і води, присипаємо кунжутом.

Шаг №17

У розпеченій духовці зменшуємо вогонь до 180 градусів і печемо наші пироги 20-25 хвилин.
Діставши з духовки підрум'янені пироги, обов'язково накриваємо їх теплим рушником, залишаємо в такому стані до повного охолодження.

Шаг №18

Приємного апетиту!

Вгору