Пиріжки тонкі з картоплею (бабусині)

Ситні і смачні бабусині пиріжки з дитинства, схопив і побіг на вулицю, якщо бабуся не посадила за стіл зі сметаною їх їсти...

Продукти
  • - 25 г свіжих дріжджів
  • - 1 столова ложка цукру
  • - 1,5 (півтора) склянки теплої води (це приблизно 300 мл)
  • - 4-4,5 (чотири з половиною) склянки борошна
  • - щіпка солі
  • - вчорашнє пюре або 4-5 картоплин (зварити, злити воду, потовкти)
  • - 1 цибулина
  • - рослинне масло
  • - сіль, перець.
Приготування

Як робити: Пиріжки тонкі з картоплею (бабусині)? Дуже просто читайте далі...

Замішуємо дріжджове тісто. Дріжджі розтираємо ложкою з цукром, розвести 1 склянкою теплої води, просіваємо 1 склянку борошна, солимо, перемішуємо, не виходить густе тісто. Накриваємо миску чистим рушником і ставимо в тепло.

Тим часом обсмажуємо на рослинному маслі дрібно нарізану цибульку, щоб став апетитним, золотистим, додаємо його до картоплі, солимо-перчимо, перемішуємо, і начинка готова. А влітку обсмажену цибулю здорово замінити пучком кропу. Який чудовий аромат у свіжого укропчика. Літній варіант пиріжків сподобається навіть більше, ніж зимовий.

Тепер вливаємо в тісто інші півсклянки теплої води, поступово, за 2-3 заходи, просіваємо решту борошно, перемішуючи і поглядаючи на консистенцію тіста. Наприкінці замішування додамо ложку рослинної олії. Тісто виходить м'яким, але щоб не сильно прилипало до рук. Поставимо його ще на хвилинок 10 в тепло.

Обминаємо тісто і ділимо на шматочки, розміром, ну, з невелике яблуко. З кожного шматочка робимо коржик руками, розкладаємо на посипаному борошном столі, а по центру кожної коржі кладемо щедру ложку начинки.

Защипуємо пиріжки, як вареники, а потім перевертаємо швом вниз і злегка приплющиваем рукою. І ось тут починається найцікавіше!

Беремо гойдалку і розкачуємо наші пиріжки, так, щоб вони стали великими і тоненькими! Обережно, щоб тісто не порвалося.

А тим часом на сковороді вже розігрілося масло. Багато лити не треба, ми все-таки не будемо смажити у фритюрі - але побільше, ніж для смаженої картоплі. До речі, чим гарні домашні пиріжки з картоплею «як на ринку», так це тим, що Ви використовуєте свіжу соняшникову олію, а не щось шкідливе, на якому вже десять разів смажили-пересмажили.

Кладемо пиріжки на сковороду в гаряче масло - у мене помістилося 2 штуки - і смажимо на великому вогні. Будьте напоготові, пиріжки смажаться дуже швидко, адже вони тонкі. Хвилинка-інша, і пора лопаткою перевернути на іншу сторону.

Бачите, вони надуваються? :) Значить, ви все зробили на п'ятірку!

Рецепт: Юльетта - xn----itbab3awetda0b1dfk2a.xn--p1ai/recepty-pirozhkov/kak-prigotovit-pirozhki-s-kartoshkoj-zharenye.html

Фото: Аичка - forum.say7.info/album_page.php?pic_id=51274

Вгору