Пиріжки з капустою

12

Пиріжки з капустою можна готувати з дріжджового тіста, а можна з тесту на кефірі. На кефірі робити тісто простіше і швидше. З цим завданням впорається навіть недосвідчена господиня. Замість кефіру можна використовувати будь-які «запаси» з холодильника, наприклад, йогурт без добавок або сметану.

Продукти
  • Для тіста:
  • Кефір (або інший кисломолочний продукт) — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт.
  • Маргарин — 50 г
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л. соди
  • Борошно — 3 склянки
  • Для начинки:
  • Капуста
  • Цибуля
  • Морква
  • Томатна паста чи томатний сік
  • Для смаження:
  • Олія рослинна
Приготування

Як робити: Пиріжки з капустою? Дуже просто читайте далі...

Можна зробити тісто і на сироватці, що залишилася після приготування сиру.

Якщо немає кисломолочних продуктів, то підійде і сухе молоко. Його потрібно розвести в рідині.

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

У велику миску насипаємо борошно. Робимо в ній посередині поглиблення. У це поглиблення додаємо яйце, наливаємо кефір і маргарин, попередньо розтоплений і охолоджений. Розмішуємо спочатку ложкою, потім починаємо місити руками.
Соду можна погасити в оцті, а можна в кефірі. Замість соди можна взяти розпушувач. Його гасити не потрібно, а потрібно змішувати з борошном.

Шаг №3

Капусту для начинки тушкуємо з цибулею, морквою, томатним соком або пастою. Пропорцій ніяких тут немає – підійде будь-який рецепт. Головне – добре випарити з неї вологу, щоб пиріжки не відсиріли.

Шаг №4

Тепер розкачуємо тісто ковбаскою, ріжемо його, розкачуємо гуртки.

Шаг №5

На кожен кружок тіста кладемо столову ложку капусти,

Шаг №6

Защипуємо краю, формуємо пиріжок.

Шаг №7

Пиріжки смажимо на будь-якому рослинному маслі, під кришкою з двох сторін.

Шаг №8

Пиріжки виходять дуже пишними і апетитними.

Вгору