Пиріжки з капустою

14 80 хв. 230 хв.

Смачні смажені пиріжки з капустою. Досить швидко робляться і швидко з'їдаються.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 0,8-1 кг
  • Молоко або вода — 1,5 склянки
  • Дріжджі сухі — 11 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Для смаження пиріжків:
  • Олія рослинна — 3 склянки
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна 500-700 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор — 1 ч. ложка
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для приготування пиріжків з капустою.

Шаг №2

Молоко підігрійте до 30-35 градусів.

Шаг №3

Борошно насипте в каструлю зробіть в центрі ямку, налийте туди молоко або воду, додайте дріжджі, яйця, масло, цукор і сіль.

Шаг №4

З борошна, молока або води, дріжджів, яєць, масла, цукру і солі приготуйте безопарне дріжджове тісто.

Шаг №5

Залиште його в теплому місці (1,5-2 години) підходити, а тим часом займіться приготуванням начинки.

Шаг №6

Закип'ятіть воду.
Капусту дрібно нарубаєте.

Шаг №7

Обшпарте окропом, потім відкиньте на сито.Потім обдайте холодною водою, щоб видалити гіркоту, відіжміть.

Шаг №8

Розігрійте сковороду, розтопити масло. Капусту обсмажте на вершковому маслі (25-35 хвилин на слабкому вогні помішуючи.

Шаг №9

Залийте водою яйця, варіть на середньому вогні 5-7 хвилин.

Шаг №10

Яйця очистіть, подрібніть.

Шаг №11

Готову капусту змішайте з подрібненими яйцями, звареними круто, посоліть, додайте цукор і все добре перемішайте.

Шаг №12

Коли тісто підніметься і збільшиться в 2 рази, обімніть тісто і сформуйте куля.

Шаг №13

Тісто розділіть на однакові шматочки, з них сформуйте кульки (розміром з яйце) з яких зробіть коржики діаметром 10-12 см завтовшки 1 див

Шаг №14

На середину коржі викладіть невелика кількість (1,5-2 ст. ложки) капустяної начинки, защипайте краю. Для цього підніміть краю до центру і ретельно їх зліпіть, щоб начинка не випала. Переверніть пиріжок швом вниз.

Шаг №15

Залиште пиріжки на 20 хвилин для вистоювання.

Шаг №16

Розжаримо в казані або каструлі рослинне масло і обсмажте в ньому пиріжки до золотистої скоринки на слабкому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. При смаженні пиріжки збільшуються в 2 рази.

Шаг №17

Приємного апетиту!

Вгору