Пиріжки смажені у фритюрі

10 8 60 хв. 180 хв.

Пиріжки, смажені у фритюрі — це дуже смачно!

Продукти
  • Борошно — 600 г
  • Масло вершкове або маргарин — 50 г
  • Дріжджі свіжі — 30 г
  • Дріжджі сухі — 10 г
  • Вода — 350 мл
  • Цукор — 50 г
  • Сіль — 5 р
  • Начинка — 400 г
  • рослинна Олія для змащування і фритюру — 500-600 мл
Приготування

Як робити: Пиріжки смажені у фритюрі? Дуже просто читайте далі...

Відсутність піни і специфічного шипіння є ознакою того, що з жиру випарувалася волога та температура почала швидко підвищуватись. Не слід допускати перегріву фритюру.

Їдкий дим, що з'являється при нагріванні фритюру, свідчить про горіння і розкладання жиру. Вироби, обжариваемые в перегрітому фритюрі, виходять з гірким присмаком. Перегрітий фритюр може запалати. В цьому випадку потрібно щільно накрити фритюр металевою кришкою або залізним листом і обережно пересунути посуд з фритюру на менш гаряче місце плити або додати у фритюр трохи холодного жиру, але не воду і не сіль.

Вироби з тіста слід смажити у фритюрі, нагрітому до 160-170°С. При більш високій температурі вироби буріють, не пропікаються і частина жирів розкладається й випаровується. При більш низькій температурі фритюр всмоктується у вироби і надає їм неприємний сальний смак; крім того, сповільнюється темп смаження і збільшується витрата жиру.

Значно прискорити смаження можна застосуванням спеціальної сітки. Вироби укладають на сітку і занурюють їх у фритюр, другий сіткою притискають вироби у фритюрі так, щоб вироби відразу обжарились з усіх сторін; при цьому верхня сітка повинна занурюватися у фритюр не більше ніж на 1 див. На третю сітку укладають вироби, призначені для смаження. Як тільки перша сітка з смаженими виробами буде витягнута з фритюру, потрібно відразу завантажити у фритюр підготовлені вироби, укладені на третій сітці. Верхня сітка його зміцнюється на певній висоті та під час завантаження піднімається на пружині. Найкращим пристосуванням для смаження виробів у фритюрі є електрофритюрниці. Температуру фритюру визначають термометром; можна також застосовувати й інший спосіб: у нагрітий фритюр додати 2-3 краплі води; якщо фритюр недостатньо добре нагрітий, то краплі води проникнуть під шар мало нагрітого жиру і будуть тріщати; якщо фритюр добре нагрітий, то бризки води випаровуються з шипінням з його поверхні.

Для смаження у фритюрі краще використовувати суміш свинячого жиру (30%), яловичого жиру (30%) і рослинної олії (40%). З рослинних жирів застосовують рафіновані олії. Використовують також кухонні маргарини.

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування пиріжків у фритюрі.

Шаг №2

Як посмажити пиріжки у фритюрі:

Розвести дріжджі в невеликій кількості теплої води (взяти половину води). Залишити на 10-15 хвилин.

Шаг №3

У решти воді розчинити цукор і сіль.

Шаг №4

Просіяти борошно. Додати просіяне борошно до води.

Шаг №5

З'єднати з розведеними дріжджами і замісити не дуже круте тісто (вимішувати кілька хвилин).

Шаг №6

Розтопити масло.

Шаг №7

За пару хвилин до закінчення замісу додати розтоплений маргарин або масло.

Шаг №8

Всі інгредієнти повинні бути холодними.
Посуд з тістом накрити і залишити для бродіння в теплому місці на 2-3 години.

Шаг №9

Коли тісто підніметься (приблизно через годину), обім'яти його.

Шаг №10

При формуванні тесту замість борошна використовувати рослинне масло, так як борошно забруднює фритюр. Тісто розділити на невеликі шматочки (величиною трохи менше курячого яйця).

Шаг №11

З шматочків тіста, залишених для вистоювання на кілька хвилин, зробити коржики. Викласти на коржі начинку (фарш, повидло, сир тощо)

Шаг №12

Закрити її однією половинкою тіста, надати пиріжку форму півкола. Укласти пиріжки на лист, змащений маслом, і поставити в тепле місце для вистоювання на 5-7 хвилин.

Шаг №13

Найпростішим пристосуванням для смаження у фритюрі є нелуженый товстостінний сотейник або деко з бортами висотою не нижче 8-10 см. Для смаження виробів посуд потрібно поставити на гарячу плиту, налити жир і нагрівати. При цьому потрібно стежити, щоб жир сильно не пінився і не переливався через борт посуду. Для цього необхідно своєчасно пересувати посуд на гарячу поверхню плити.

При смаженні пиріжків у фритюрі у посуд наливають не менше чотирикратного кількості жиру по відношенню до ваги пиріжків, підводних за один раз. Це забезпечує рівномірне нагрівання і не різко змінює температуру при завантаженні виробів.

Шаг №14

Після чого смажити пиріжки у фритюрі, опускаючи у велику кількість розігрітого жиру (фритюр).

Шаг №15

Вироби повинні вільно плавати у фритюрі. При поганій расстойке або, якщо начинка поміщена не в середині, вироби занурюються в жир тільки однією стороною. Якщо пиріжки погано зліплені, то начинка випливає, згорає в жирі і прилипає до поверхні виробів.

Шаг №16

Готові вироби виймають шумівкою або сіткою і кладуть на дротове сито або на паперовий рушник для стікання або всмоктування жиру, а потім відразу ж подають гарячими.

Вгору