Пиріжки з листкового тіста з цілим яйцем всередині

12

Для начинки таких пиріжків з листкового тіста використовуються рис, риба, спеції і цілі варені яйця.

Продукти
  • Рис довгозернистий - 80 г (1/2 склянки)
  • Бульйон рибний - 300 г (1 1/4 склянки)
  • Філе лосося - 350 г
  • Сік 1/2 лимона
  • Кріп свіжий (дрібно рубаний) - 15 г (1 ст. л.)
  • Петрушка свіжа (дрібно рубана) - 15 г (1 ст. л.)
  • Порошок чилі - 10 г (2 ч. л.)
  • Яйця дрібні (варені круто) - 6 шт.
  • Тісто листкове (розмерзається) - 430 г
  • Яйце сире (злегка збите) - 1 шт.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пиріжки з листкового тіста:

1. Рис відварити в рибному бульйоні до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Готовий рис осушити і залишити остигати при кімнатній температурі. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів.
2. Філе лосося відварити до рожевого кольору в невеликій кількості води, потім видалити кістки і шкірку. Філе порізати на дрібні шматочки і змішати з остившім рисом. Додати в цю суміш лимонний сік, трави, порошок каррі, сіль і чорний мелений перець, добре перемішати. Варені яйця почистити.

Шаг №2

3. Тісто розкачати і порізати на квадрати розміром приблизно 15х15 см (має вийти 6 штук). Змастити квадрати збитим яйцем. У центр кожного квадрата насипати по 1 столовій ложці рисової суміші, на рис викласти по одному яйцю і зверху знову посипати невеликою кількістю рисової суміші.
4. Протилежні кінці квадрата защепити і змастити вироби зверху збитим яйцем. Викласти пиріжки на застелений пергаментом деко і поставити в розігріту духовку. Випікати пиріжки з листкового тіста близько 20 хвилин, потім зменшити температуру до 190 градусів і готувати ще 10 хвилин, до золотистого кольору.
Подавати пиріжки з листкового тіста відразу ж, з соусом на ваш розсуд.

Вгору