Пиріжки або пироги з прісного тіста на соді

7

Рецепт прісних пирогів на соді. Тісто на соді для пиріжків готується набагато простіше, ніж дріжджове, але пиріжки з прісного тіста виходять ніжними та смачними.

Продукти
  • Борошно — 2 склянки, Цукор — 1 ст. ложка
  • Масло вершкове — 50 г
  • Яйця — 1 шт.
  • Вода — 0,5 склянки
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
  • Сода — 0,25 ч. ложки
  • Лимонна кислота — на кінчику ножа
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для пирогів з прісного тіста.

Шаг №2

Як приготувати прісні пироги на соді:

Борошно перемішати з содою і просіяти через сито.

Шаг №3

Масло розім'яти до пластичного стану.

Шаг №4

Цукор, сіль та лимонну кислоту розчинити у воді. Додати яйце, олію, борошно.

Шаг №5

Всі продукти протягом півхвилини перемішати до отримання однорідного тіста.

Шаг №6

Готове тісто розділити на 10 шматків, скачати їх у кульки.

Шаг №7

Кожна кулька розкотити в коржик, покласти посередині її фарш.

Шаг №8

З'єднати краї коржа над фаршем і защипати мотузкою. Покласти пиріжки на змащений маслом деко і випікати 15 - 20 хв при температурі 180-200 градусів.

Шаг №9

При виготовленні пирогів тісто розділити на дві частини: одну частину розкачати в круглу або чотирикутну корж. Деко змастити олією. Корж покласти на змащене маслом деко або сковороду.

Розкачати другу частину тіста.

Шаг №10

Краї коржі змастити яйцем, поверхню її покласти начинку, накрити другим коржем, розкатаної з іншої частини тесту.

Шаг №11

Поверхню пирога змастити яйцем і випікати 30-40 хв при температурі 180-200 градусів.

Шаг №12

Пиріжки з прісного тіста готові. Приємного апетиту!

Вгору