Пиріг «Три молока» (Tres Leches)

11

Латиноамериканський молочний торт-пиріг «Трес лечес», що в перекладі з іспанської означає «три молока». Дуже соковитий бісквіт, просочений трьома видами молока: концентроване молоко, згущене молоко і вершки.

Продукти
  • Для бісквіта:
  • 400 грам цукру
  • 400 грам борошна
  • 1 склянка концентрованого молока
  • 100 грам вершкового масла, 10 грам пекарського порошку (розпушувача для тіста)
  • 5 яєць
  • щіпка солі
  • Для просочення:
  • 350 мл концентрованого молока
  • 200 мл згущеного молока
  • 250 грам вершків
  • 1 пакетик ванільного цукру
Приготування

Як робити: Пиріг «Три молока» (Tres Leches)? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг «Три молока»:

1. Розігріти духовку до 180 градусів. Просіяти борошно, додати дрібку солі і пекарський порошок.

2. Налити молоко в каструлю, додати масло і, помішуючи, нагрівати, поки масло не розтопиться. Остудити.

3. Яйця збити з цукром в пишну піну. По черзі додавати молоко і борошно, помалу, чергуючи, закінчуючи борошном.

4. Готове тісто вилити на змащений маслом деко і випікати 40-45 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою (зубочисткою).

5. Для просочення перемішати молоко, згущене молоко і вершки, додати ванільний цукор.

6. Готовий бісквіт перекладаємо в форму трохи побільше, наколюємо багато разів виделкою і заливаємо пиріг «Три молока» просоченням.

7. Накриваємо фольгою форму з пирогом і ставимо на ніч у холодильник. Вранці торт-пиріг готовий. Можете за бажанням прикрасити пиріг «Три молока» збитими вершками.

Приємного апетиту!

Вгору