Пиріг з вершковим сиром

10 30 хв. 60 хв.

Нижній шар цього пирога готується з шоколадом, а верх — з вершковим сиром. Пиріг виглядає апетитно і естетично, жоден гурман не залишиться байдужим.

Продукти
  • Для сирного шару:
  • Сир вершковий — 250 г
  • Цукор — 50 г
  • Апельсинова цедра — 2 ст. л.
  • Апельсиновий сік — 3 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
  • Яйце велике — 1 шт.
  • *
  • Для шоколадного шару:
  • Шоколад чорний рубаний — 250 г
  • Масло вершкове — 60 г
  • Цукор — 150 г
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Борошно — 75 г
Приготування

Як робити: Пиріг з вершковим сиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з вершковим сиром:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну форму з високими бортиками розміром 23х23 див.

2. Яйця злегка збити з 2-ма ст. ложками холодної води.

3. У великій мисці збити вершковий сир з цукром до кремоподібного стану. Ввести крохмаль, апельсинову цедру і сік, добре перемішати.

4. Приготувати шоколадний шар. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло, відставити убік, щоб шоколад охолов. Потім ввести цукор і ваніль.

5. В шоколад ввести збиті з водою яйця і борошно.

6. У підготовлену форму викласти шоколадне тісто. А на нього ложкою викласти сирну масу. Вузькою лопаткою або лезом ножа провести по поверхні виробу, утворюючи білі розводи на чорному тлі.

7. Помістити форму з тістом в духовку, випікати пиріг з вершковим сиром близько 25-30 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

8. Дістати пиріг з духовки, дати охолонути, а потім порізати пиріг з вершковим сиром на порційні шматочки.

Вгору