Пиріг з вершковим кремом

8

Тісто для пирога-кексу замішується з допомогою міксера, виливається в форму і випікають в духовці. Що може бути простіше. А глазур готується зі збитих вершків.

Продукти
  • Борошно — 200 г
  • Розпушувач — 1,5 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Цукор — 150 г
  • Марципан (розм'якшений) — 200 г
  • Яйця великі — 4 шт.
  • Вершки для збивання — 250 г
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з вершковим кремом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом круглу роз'ємну форму діаметром 23 див. форму Застелити пергаментом.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром і марципаном до однорідного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збити на слабкою швидкості ввести в масляну суміш сухі інгредієнти і ванільний екстракт. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в духовку, випікати 45-55 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі.

5. Дістати пиріг з духовки, дати охолонути протягом 15 хвилин, а потім дістати з форми, зняти пергамент і залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

6. Тим часом збити вершки з цукровою пудрою до пишного стійкого стану. Змастити кремом пиріг і можна подавати. Ще смачно, якщо подати до пирога полуничний джем.

Вгору