Пиріг з вишнями по-канадськи

8

Ось такі смачні пироги з пишною білкової шапкою пече моя сестра.

Продукти
  • Вишня - 500г
  • Борошно - 350г
  • Вершкове масло або маргарин для випічки - 150г
  • Яйця - 5
  • Цукор - 350г
  • Ваніль або ванільний цукор - 1 пакетик
Покрокове приготування

Шаг №1

З вишень виймемо кісточки. Відділити жовтки від білків.

Шаг №2

Масло або маргарин подрібнюємо ножем і перетираємо з борошном. Жовтки розтираємо з 150г цукру і додаємо до тіста. Місимо, поки не вийде тісто для розкочування. Розкотимо тісто в коло і викладемо на підігріту і змащену маслом форму для випічки.

Шаг №3

Зверху викладаємо вишні. (Напевно, можна спробувати і з іншими фруктами). Ставимо пиріг з вишнею в духовку на 30-35 хвилин при температурі 230-240 градусів.

Шаг №4

Решта білки збиваємо з 200г цукру до міцної піни. Коли пиріг майже готовий, виймемо її з духовки, зверху викладемо білки і знову поставимо пиріг з вишнею в духовку на кілька хвилин.
Готовий пиріг з вишнею можна прикрасити фруктами, м'ятою, потрусити зверху корицю.
Приємного апетиту!

Вгору