Пиріг з сиром і сливами

14 30 хв.

Пісочний корж наповнюється сирною начинкою і прикрашається сливами.

Продукти
  • Для начинки:
  • Сир маскарпоне — 180 г
  • Сир риккота — 250 г
  • Сливи (різані на половинки) — 12 шт
  • Цукор — 100 г
  • Мед — 80 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Джем абрикосовий — 2 ст. л.
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з сиром і сливами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з сиром і сливами:

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, перемішати з допомогою двох ножів або в кухонному процесорі (повинна вийти крошкообразная маса).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток, добре перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Злегка змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 3 мм З допомогою качалки перенести тісто в підготовлену форму, розрівняти руками за формою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Дістати форму з тестом з холодильника, застелити всередині пергаментом і засипати бобовими, наприклад, квасолею. Помістити в розігріту духовку, випікати корж близько 25 хвилин. Потім дістати з духовки, прибрати пергамент з бобами, залишити корж у формі при кімнатній температурі до повного охолодження.

6. Приготувати начинку. Духовку включити для попереднього розігріву до 170 градусів. У великій мисці з'єднати весь сир, цукор, мед і ванільний екстракт.

7. Поступово ввести всі яйця і борошно. Вилити цю сирну начинку в остиглий корж, зверху викласти половинки слив зрізами вниз. Помістити в розігріту духовку, випікати пиріг з сиром і сливами 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Потім дістати з духовки і змастити абрикосовим джемом. Подавати пиріг з сиром і сливами відразу ж.

Вгору