Пиріг з шоколадним кремом

12 30 хв.

Крем для цього пирога готується з білого шоколаду і вершків. Прикрашається пиріг волоськими горіхами.

Продукти
  • Масло вершкове — 180 г
  • Цукор коричневий — 200 г
  • Молоко — 250 г
  • Мед — 90 г
  • Шоколад білий (рубаний) — 150 г
  • Борошно — 300 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • великі Яйця (злегка збиті) — 2 шт.
  • Горіхи волоські — 12 шт.
  • *
  • Для глазурі:
  • Вершки для збивання — 125 г
  • Шоколад білий (рубаний) — 400 г
Приготування

Як робити: Пиріг з шоколадним кремом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 160 градусів. Змастити маслом круглу роз'ємну форму діаметром 23 див. форму Застелити пергаментом.

2. У сотейнику змішати цукор, молоко, масло, мед і білий шоколад, поставити на слабкий вогонь, готувати, помішуючи, до розчинення цукру і меду. Потім зняти сотейник з плити, дати молочної масі охолонути.

3. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль. Поступово ввести вміст сотейника і яйця, добре перемішати.

4. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати 60-70 хвилин, до чистої дерев'яної шпажки при проколі.

5. Готовий корж дістати з духовки, дати охолонути у формі протягом 15 хвилин, а потім зняти форму, видалити пергамент, корж залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

6. Тим часом приготувати глазур. Вершки підігріти в сотейнику до появи перших бульбашок повітря на поверхні. У велику миску викласти білий шоколад, залити гарячими вершками, розмішати до розчинення шоколаду. Помістити миску з вершками в холодильник на 30-40 хвилин, періодично помішуючи. За цей час вершки повинні загуснути до кремоподібного стану.

7. Корж викласти на сервірувальне блюдо, змастити з усіх боків кремом і прикрасити половинками волоських горіхів.

Вгору