Пиріг з м'ясом і картоплею

15 6 40 хв. 130 хв.

Оригінальний рецепт пирога з м'ясом і картоплею. Печеться такий пиріг з м'ясом довго, зате на підготовку ви витратите набагато менше часу, так як м'ясо і картоплю для начинки використовують сирими, а тісто готується дуже швидко.

Продукти
  • *Для тіста:
  • Борошно — 2 склянки, Сметана — 6 ст. ложок
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор — 2 ч. ложки
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
  • Сода — 0,25 ч. ложки
  • Лимонна кислота — 1 щіпка
  • Для начинки
  • Яловичина — 300 г
  • Картопля — 400-450 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Масло вершкове — 50 г
  • Вода — 0,5 склянки
  • або Бульйон — 0,5 склянки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для картопляно-м'ясного пирога.

Шаг №2

Як приготувати пиріг з м'ясом і картоплею:

Змішати масло, сметану, цукор, сіль, соду, лимонну кислоту.

Шаг №3

Поступово всипати борошно.

Шаг №4

З компонентів, запропонованих в рецепті, вимісити тісто.

Шаг №5

Картоплю очистити і вимити.

Шаг №6

Підготовлену картоплю нарізати маленькими шматочками.

Шаг №7

М'ясо дуже дрібно нарізати.

Шаг №8

Цибулю очистити і нарізати.

Шаг №9

На сковороді розігріти вершкове масло. Викласти цибулю, обсмажити, помішуючи, на середньому вогні до золотистого кольору (7-8 хвилин).

Шаг №10

Сирі м'ясо і картоплю змішати з підсмаженою цибулею, перцем і сіллю.

Шаг №11

Перемішати.

Включити духовку.

Шаг №12

Відкласти приблизно п'яту частину від загальної маси тіста для формування «кришечки». Решту тіста розкачати в пласт товщиною 5 мм (приблизний діаметр 35 см0

Шаг №13

Сковороду (22 см) змастити маслом.

Підготовлене тісто покласти на змащену маслом сковороду так, щоб краї звисали через борт сковороди.

Начинку гіркою викласти на середину тесту.

Шаг №14

Краї тіста зібрати, формуючи шар, залишивши невеликий отвір. Ретельно защипнути всі складки тесту.

Шаг №15

З решти тіста скачати кульку, розкачати його в невеликий корж і покласти на це отвір.

Шаг №16

Випікати пиріг з м'ясом і картоплею в духовці при температурі 170 градусів. Через годину «кришку» зняти з пирога, а в отвір влити бульйон або воду.

Шаг №17

Потім отвір закрити кришкою» і пекти пиріг з картоплею і м'ясом ще 30 хвилин (загальний час випічки 1,5 години).

Шаг №18

Пиріг з картоплею і м'ясом готовий. Приємного апетиту!

Вгору