Пиріг з марципаном і сухофруктами

13

Цей святковий пиріг з марципаном безсумнівно оцінять навіть найвимогливіші гурмани.

Продукти
  • Сушена журавлина - 100 г
  • Вишні, консервовані без кісточок - 100 г
  • Родзинки золотистий без кісточок - 150 г
  • Ізюм темний без кісточок - 150 г
  • Дрібна цедра цитрусових - 50 м
  • Світло-коричневий цукор - 180 г
  • Масло вершкове несолоне (різане дрібними кубиками) - 140 г
  • Цитрусовий сік - 250 г
  • Яйця великі (злегка збиті) - 2 шт.
  • Фісташки (подрібнені) - 50 г
  • Борошно - 300 г
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Кориця мелена - 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена - ¼ ч. л.
  • Мускатний горіх мелений - ¼ ч. л.
  • Марципан золотистий - 250 г
  • *
  • Для глазурі:
  • Марципан золотистий - 200 г
  • Абрикосовий джем - 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з марципаном і сухофруктами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з марципаном:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Вистелити пергаментом круглу роз'ємну форму діаметром 20 см.

2. У невелику каструлю скласти журавлину, вишні, весь родзинки, цедру цитрусових, цукор, вершкове масло і сік цитрусових. Поставити каструлю на середній вогонь, довести масу до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і готувати близько 10 хвилин. Вміст каструлі перелити у велику миску, дати охолонути при кімнатній температурі.

3. У остиглу масляну суміш ввести яйця і фісташки, перемішати. Ввести в цю рідку масу борошно, розпушувач і спеції, добре перемішати.

4. Марципан розділити на 11 однакових шматочків і сформувати з них кульки. У підготовлену форму викласти половину тіста, а на нього викласти марципанові кульки, але щоб вони не торкалися бортів форми. Зверху залити рештою тестом.

5. Поставити форму в розігріту духовку і випікати пиріг близько 1 години, до чистої дерев'яної палички. Потім дістати пиріг з марципаном з духовки і дати охолонути прямо у формі.

6. Приготувати глазур. У сотейнику розтопити джем. З марципана сформувати кулю, а потім розкотити його в коло діаметром, рівним діаметру пирога. Остиглий пиріг з марципаном звільнити від форми, викласти на блюдо, зверху змастити теплим абрикосовим джемом і на нього викласти коло марципана. Прикрасити пиріг з марципаном на свій розсуд.

Вгору