Пиріг з лимонним кердом і меренгою

9 30 хв.

Пиріг з пісочного тіста з начинкою з лимонного керда (крему) і меренги.

Продукти
  • Пісочний корж — 1 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Масло вершкове (порізані) — 60 г
  • Цукор — 100 г
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
  • Сік лайма — 2 ст. л.
  • Цедра лайма — 1 ч. л.
  • Цедра лимона — 1 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з лимонним кердом і меренгою? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати пісочний корж, залишити остигати.

2. Тим часом приготувати начинку. У невеликому сотейнику змішати 50 г цукру з соком лайма і лимона, а також всієї цедрою, поставити сотейник на середній вогонь, розмішати цукор.

3. Яйця розділити на жовтки і білки. В жароміцної мисці збити яєчні жовтки.

4. Поступово ввести жовтки гарячий цитрусовий сироп. Процідити цю масу через сито.

5. Перелити назад в миску, розташувати її над водяною банею і готувати, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, до загустіння, але не доводити до кипіння.

6. Зняти миску з водяній бані і поступово ввести вершкове масло, добре розмішати.

7. Вилити лимонний керд в підготовлений корж, відставити убік.

8. Включити духовку для попереднього розігріву до 190 градусів. Приготувати меренгу. Яєчні білки збити міксером на сильній швидкості до стійкого стану. Поступово ввести цукор, що залишився, збивати до стійких піків. Ввести ванільний екстракт.

9. Викласти меренгу на лимонний керд, оформити ложкою піки на поверхні (за бажанням).

10. Помістити в розігріту духовку, випікати близько 10 хвилин, до золотистого кольору меренги.

11. Готовий пиріг залишити при кімнатній температурі для охолодження, а потім порізати порційними шматочками і можна подавати.

Вгору