«Пиріг» куркою і овочами

11 6

Це страва має форму пирога, але на насправді, це не зовсім пиріг, а швидше запечені під хрусткою скоринкою з тіста овочі і куряче м'ясо, приготовані ось таким цікавим способом.

Продукти
  • Куряче м'ясо варене (різане кубиками) — 450 г
  • Морква (різана кружечками) — 2 шт.
  • Стебло селери (різаний) — 2 шт.
  • Свіжі печериці (різані на четвертинки) — 50 р
  • Зелений горошок свіжий або заморожений — 50 р
  • лісові Гриби сушені — 15 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Гарячий курячий бульйон — 250 г
  • Вершки нежирні — 60 р (4 ст. л.)
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру (крупно різаний) — 1 шт
  • Сіль — смак
  • Чорний мелений перець — смаком
  • Яйце (злегка збите) — 1 шт.
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно — 230 г
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Масло вершкове (охолоджене, резанное кубиками) — 120 г
  • Маргарин або кондитерський жир (різаний кубиками) — 70 р
  • Холодна вода — 4-8 ст. л.
Покрокове приготування
1 «Пиріг» куркою і овочами, шаг 1

Як приготувати пиріг з куркою і овочами:

1. Приготувати тісто. У велику миску насипати борошно і сіль. Викласти в борошно різане кубиками масло і жир (маргарин), руками добре перемішати, щоб вийшла однорідна, крошкообразная маса. Потім, додаючи по 2 ложки холодної води, замісити однорідне тісто.

2. Сформувати з тіста кулю, роздавити його, утворюючи диск, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30-60 хвилин.

3. Приготувати начинку для пирога. Сушені гриби покласти в миску, залити окропом і залишити на 30 хвилин. Потім осушити гриби і викласти на паперовий рушник, злегка віджати. Включити духовку для попереднього розігріву до 190 градусів.

4. У великий товстостінній каструлі розігріти половину масла, насипати борошно і готувати, помішуючи, близько 1 хвилини. Ввести в каструлю бульйон і готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, до закипання, після закипання готувати 2-3 хвилини. Ввести в загустілий соус вершки, сіль і перець смаку. Зняти каструлю з плити, відставити бік.

:)
2 «Пиріг» куркою і овочами, шаг 2

5. У великій сковороді розігріти вершкове олію, висипати цибулю і моркву, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім ввести селера і свіжі печериці, смажити ще близько 5 хвилин. Потім викласти в сковороду куряче м'ясо, зелений горошок і вимочені гриби.

6. Викласти вміст сковороди в каструлю з соусом, перемішати. Перекласти цю суміш у жароміцну форму об'ємом 2,5 літра.

3 «Пиріг» куркою і овочами, шаг 3

7. Тісто дістати з холодильника і розкачати в коло товщиною приблизно 3 міліметра. Вирізати їх цього пласта тіста шматок, формою збігається з жароміцної посудом, якою будете пекти пиріг, а ширина пласта тіста повинна бути на 2,5 сантиметра більше з кожного краю. Накрити цим тістом начинку в жароміцної формі. Придавити тісто руками до начинці, так, щоб краї злегка впали, а залишився звисати тісто можна обрізати. Краї тіста можна фігурно обрамити.

4 «Пиріг» куркою і овочами, шаг 4

8. Тісто, що залишилося, зібрати, злегка обім'яти, розкачати і вирізати з нього формочками для печива фігурки в вигляді грибів. Змастити ці фігурки збитим яйцем і викласти на поверхню пирога, потім все тісто змастити яйцем. Зробити на поверхні пирога проколи, щоб у час випікання тісто не вздувалось. Поставити пиріг в розігріту духовку і випікати пиріг з куркою і овочами близько 30 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.

Вгору