Пиріг з карамеллю

10

Корж готується з кексового тіста, а зверху покривається карамеллю зі згущеного молока і шоколадом.

Продукти
  • Для коржа:
  • Масло вершкове — 125 г
  • Цукор — 50 г
  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • *
  • Для карамельного верху:
  • Масло вершкове — 125 г
  • Цукор — 100 г
  • Кукурудзяний сироп — 2 ст. л.
  • Молоко згущене — 400 г
  • Шоколад (рубаний) — 250 г
Приготування

Як робити: Пиріг з карамеллю? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з карамеллю:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Застелити фольгою квадратну жаростійку форму з високими бортиками розміром 23х23 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати на мінімальній потужності, поступово ввести муку.

4. Викласти тісто в підготовлену форму і поставити в духовку на 10-15 хвилин. Потім охолодити при кімнатній температурі.

5. Тим часом приготувати карамельний верх. У сотейнику на слабкому вогні розтопити вершкове масло, додати цукор, кукурудзяний сироп і згущене молоко, добре перемішати. Зняти сотейник з плити, дати карамелі злегка охолонути.

6. Залити карамеллю остиглий корж, розрівняти.

7. Шоколад розтопити на водяній бані, вилити зверху карамелі, залишити пиріг з карамеллю і шоколадом застигнути протягом 1 години. Потім порізати пиріг з карамеллю на квадратики.

Вгору