Пиріг з кабачками і мортаделлой

9

Друзі, поділюся з вами зовсім нескладним рецептом пирога з кабачками і мортаделлой, який може бути як закускою, так і самостійним другим блюдом.

Продукти
  • Тісто листкове готове (розморожене) — за розміром вашого листа
  • Ковбаса мортаделла — 200 г
  • Кабачки (цукіні) — 2 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Сир пармезан тертий — за смаком
  • Мускатний горіх мелений
  • Сіль
  • Перець
  • Олія оливкова
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пиріг з листкового тіста з кабачками і мортаделлой:

Любителі «щоб було смачніше і поаппетитнее» можуть додати рецепт ще який-небудь апетитний сир (італійський стракино, грецьку фету або просто плавлений сир, грам 150), але я воліла використовувати обожнюваний мною пармезан:)

Шаг №2

1. Почистити часник, подрібнити і дати злегка підрум'янитися на великій сковороді в невеликій кількості оливкової олії.
Потім додати порізані тонкими кружечками кабачок-цукіні. Тушкувати на повільному вогні, поки кабачки не стануть м'якими, періодично помішуючи і додавши сіль, перець і мускатний горіх за смаком.

Шаг №3

2. Розкачати тісто, помістити у форму так, щоб були невисокі бортики, виделкою зробити кілька дірочок.

3. Викласти шар кабачків, потім шар нарізаної мортаделлы (у мене була нарізана кубиками, але чудово підійде і нарізана скибочками — тоді викладайте спочатку мортаделлу, а потім — кабачки). Рясно посипати тертим пармезаном. Повторити операцію ще раз, до завершення інгредієнтів.

Порада: якщо кабачки утворили багато рідини при гасінні, то рідина злити до того, як викладати кабачки на тісто.

Шаг №4

4. Поставити пиріг з кабачків з мортаделлой в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Пиріг з кабачків з мортаделлой готовий. Приємного апетиту! Buon appetito!

Вгору