Пиріг з арахісом

12

Пісочний корж запікається з арахісової начинкою.

Продукти
  • Для начинки:
  • Арахіс (злегка обсмажені) — 270 г
  • Яйця (злегка збиті) — 3 шт.
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Кукурудзяний сироп — 120 г
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Цукор коричневий — 100 г
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. л.
  • Лимонна цедра — 1 ч. л.
  • *
  • Для тіста:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з арахісом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пиріг з арахісом:

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, перемішати з допомогою двох ножів або в кухонному процесорі (повинна вийти крошкообразная маса).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток, добре перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Злегка змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 3 мм З допомогою качалки перенести тісто в підготовлену форму, розрівняти руками за формою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Дістати форму з тестом з холодильника, застелити всередині пергаментом і засипати бобовими, наприклад, квасолею. Помістити в розігріту духовку, випікати корж близько 25 хвилин. Потім дістати з духовки, прибрати пергамент з бобами, залишити корж у формі при кімнатній температурі до повного охолодження. Духовку залишити включеною на тій же температурі.

6. Тим часом приготувати начинку. У невеликому сотейники на повільному вогні розігріти кукурудзяний сироп з лимонним соком.

7. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром, ванільним екстрактом і лимонною цедрою до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного. Ввести арахіс, перемішати ложкою. Додати кукурудзяний сироп з лимонним соком, добре перемішати.

8. Викласти арахісову начинку в остиглий корж і помістити пиріг з арахісом в духовку, випікати близько 40 хвилин.

9. Готовий пиріг з арахісом дістати з духовки, дати повністю охолонути.

Вгору