Лимонний пиріг тришаровий

11

Пиріг складається з пісочного коржа, а також з білкового і лимонного шарів.

Продукти
  • Для коржа-основи:
  • Борошно — 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 50 г
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Масло вершкове — 125 г
  • Цукор — 2 ст. л.
  • *
  • Для верхнього шару:
  • Молоко згущене — 400 г
  • Яйця (розділених на жовтки і білки) — 2 шт.
  • Лимонна цедра — 2 ч. л.
  • Лимонний сік — 125 г
  • Цукор — 50 г
  • Мигдальні пелюстки — 75 г (0,5 склянки)
Приготування

Як робити: Лимонний пиріг тришаровий? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати лимонний пиріг тришаровий:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом прямокутну жаростійку форму розміром 28х18 див.

2. У мисці змішати борошно, крохмаль і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати на мінімальній швидкості, ввести муку, перемішати до однорідного стану.

4. Викласти тісто в підготовлену форму, розрівняти одним шаром. Помістити в розігріту духовку на 12-15 хвилин, до золотистого кольору.

5. Підготувати верхній шар. У великій мисці з'єднати згущене молоко, яєчні жовтки, лимонний сік і цедру, добре перемішати. Вилити цю масу на випечений корж і знову помістити лимонний пиріг в духовку на 8-10 хвилин.

6. Зменшити температуру в духовці до 170 градусів.

7. Яєчні білки збити до стійкої піни. Поступово ввести цукор, збивати до утворення стійкої піни. Лопаткою нанести цю білкову масу на випечений пиріг, розрівняти. Зверху посипати мигдалевими пелюстками. Помістити лимонний пиріг в духовку на 20-25 хвилин, до готовності меренги.

8. Готовий пиріг дістати з духовки, дати охолонути, а потім лимонний пиріг порізати на порційні шматочки і можна подавати.

Вгору