Пиріг «Кучерявий»

8 10 90 хв.

Розсипчастий пиріг з начинкою. За рецептами моєї бабусі!

Продукти
  • Для тіста:
  • Масло вершкове - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукровий пісок - 1 склянка
  • Борошно - 4 склянки
  • Сода - 1/3 ч. ложки (погасити оцтом)
  • Для начинки:
  • Яблука великі - 10-14 шт
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Борошно - 1/2 склянки
  • (Можна взяти будь-яку не рідке варення або яблучно-сливовий джем. З варенням солодко!!!)
Покрокове приготування
1 Пиріг «Кучерявий», шаг 1

Як приготувати «Кучерявий» пиріг:

1. Тісто.
Розтопити на сковорідці вершкове масло, остудити. У високій мисці змішати 1 склянку цукру, 2 яйця, ванілін, додати соду, погашену оцтом. Поступово влити вершкове масло, добре перемішати і повільно вводити 4 склянки борошна. Вимісити гладке тісто.
2/3 тіста руками рівномірно розподілити на деко (на деко можна не змащувати маслом, тісто і так вершкове!) і зробити невеликі бортики. 1/2 тіста скачати в кулю і на тарілці прибрати в морозильну камеру на 30 хв

2. Начинка.
Беремо яблука великі, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Додаємо близько 2/3 склянки цукру, перемішуємо. Додаємо 1/2 склянки борошна, замішуємо начинку. (Яблука можна замінити джемом або варенням.)

3. Начинку викладаємо зверху на тісто і рівномірно розподіляємо. Дістаємо тісто з холодильника і натираємо на крупній тертці зверху на начинку, рівномірно!

:)
2 Пиріг «Кучерявий», шаг 2

4. Ставимо в духовку на 30 хвилин. Через 15 хвилин потрібно витягнути пиріг з духовки і в різних місцях наколоти його виделкою, щоб не було бульбашок. Далі випікати «Кучерявий» пиріг до золотистого кольору. Температура 180 градусів, час залежить від вашої плити, 20-40 хвилин!!!
Дістаємо з духовки готовий пиріг!

3 Пиріг «Кучерявий», шаг 3

А тепер нарізаємо «Кучерявий» пиріг на порційні шматочки. Можна зверху посипати пудрою!
Приємного чаювання!

Вгору