Пиріг «Крем-брюле»

11

Відкритий пиріг крем-брюле в пісочному коржі.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
  • *
  • Для начинки:
  • Яєчні жовтки — 5 шт
  • Цукор — 70 г+2 ст. л.
  • Вершки жирні — 300 г
  • Молоко — 150 г
  • Ваніль — 1 стручок
Приготування

Як робити: Пиріг «Крем-брюле»? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, перемішати з допомогою двох ножів або в кухонному процесорі (повинна вийти крошкообразная маса).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток, добре перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Злегка змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 3 мм З допомогою качалки перенести тісто в підготовлену форму, розрівняти руками за формою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів.

6. Приготувати начинку. У мисці яєчні жовтки збити з 70 г цукру до кремоподібного стану. У сотейник налити вершки, молоко і насіння з стручка ванілі. Сотейник помістити на середньо-сильний вогонь, помішуючи, довести до кипіння. Поступово, постійно збиваючи, ввести молочну суміш в яєчні жовтки. Процідити через сито. Перелити молочну суміш у підготовлений корж і помістити в розігріту духовку на 40 хвилин.

7. Потім дістати пиріг з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі, помістити в холодильник на 1 годину (до повного охолодження).

8. Включити духовку з функцією «верхній гриль» для попереднього розігріву до максимальної температури.

9. Дістати пиріг з холодильника, присипати верх цукром, бортики накрити фольгою і помістити пиріг під розігрітий гриль на 1 хвилину, до розплавлення цукру.

Вгору