Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом

10 12 30 хв. 100 хв.

Ароматний рибний пиріг з рисом і цибулею готують із дріжджового тесту з сирою рибою і відварним рисом.

Продукти
  • Філе риби - 800 г
  • Рис - 1 чашка (100-120 г)
  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Олія рослинна - 100 г
  • Лавровий лист - 5-7 шт.
  • Сіль - 1 ст. ложка
  • Перець мелений - 1-2 щіпки
  • Тісто дріжджове - 1-1,2 кг
  • Борошно - 1-2 ст. ложки
  • Для змащування пирога:
  • Яйце куряче - 1 шт.
Покрокове приготування
1 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 1

Продукти для пирога з рибою і рисом перед вами.

:)
2 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 2

Як приготувати пиріг з сирої риби з цибулею і рисом?
Спочатку підготувати рис і цибулю.

рис Промити, замочити його в підсоленій холодній воді на 1-1,5 год, після цього ще раз промити і відварити в киплячій, злегка підсоленій воді(1 ч. ложка солі) близько 15-20 хвилин. (Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, її треба засипати в киплячу воду, додавши трохи лимонної кислоти.)

3 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 3

Після того як рис буде готовий відкинути на друшляк. Рис слід охолодити.

4 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 4

Лук очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями.

5 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 5

Прожарити в глибокій сковороді рослинне масло, покласти в нього лук.

6 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 6

Помішуючи, злегка згасити 3-4 хвилини на серднем, але не давати йому пересмажиться.

7 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 7

Цибулю разом з маслом, в якому він тушкувався, змішати з підготовленим рисом, додати сіль (близько чайної ложки) і поперчити за смаком (1-2 щіпки).

8 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 8

Добре перемішати.

9 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 9

За 20-30 хвилин до приготування пирога підготувати рибу, краще жирну. Нарізати рибне філе поперек смужками товщиною 1-1,25 див.

10 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 10

Кожну смужку трохи посолити з обох сторін (все піде 1-2 ч. ложки), поперчити (1-2 щіпки), викласти на пергамент, відповідний розміру пласта тіста на деко і залишити на 30-40 хвилин. Для рівномірного розподілу жиру в пирозі, смужки риби слід покласти так, щоб жирна частина чергувалася з нежирної.

11 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 11

Розділити тісто на дві частини. Розкачати половину тіста розміром трохи більше форми для випічки, підсипаючи борошно по мірі потреби. Товщина тесту приблизно 1 див.

12 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 12

Розкласти на деку нижній пласт тесту (див. дріжджове тісто), покласти на нього половину начинки з цибулі і рису і додати 2-3 лаврових листочка.

13 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 13

На начинку перенести з пергаменту смужки риби у тому ж порядку, порожнечі між смужками можна заповнити дрібними шматочками філе.

14 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 14

На рівномірно покладену рибу покласти 3-4 лаврові листки і решту начинку з цибулі і рису так, щоб вона покрила всю поверхню.

15 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 15

Розкачати другу частину тесту в пласт. Зверху накрити другим пластом тіста (можна защипнути краї пирога) і поставити пиріг з рибою і рисом в тепле місце на 20-30 хвилин.

16 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 16

Відокремити білок від жовтка. Збити яєчний жовток для змазування пирога.

17 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 17

Потім змастити пиріг збитим яєчним жовтком.

18 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 18

Нагріти духовку до 200 °С і поставити в неї змащений пиріг яйцем, на середню полицю. Потім зменшити нагрів до 190 °С і пекти пиріг з рибою і рисом 40-45 хв. Якщо жар в духовці нерівномірний, то через 20-25 хвилин деко треба перевернути іншим кінцем і пекти пиріг при температурі 190 °С ще 20 хвилин.

19 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 19

Готовий пиріг з рибою і рисом зняти на м'яку серветку і зверху накрити рушником. В цьому випадку риба в багатошаровій дійде, а скориночка стане м'якою.

20 Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом, шаг 20

Пиріг з сирої риби з цибулею і рисом готовий.
Приємного апетиту!

Вгору