Пиріг з листкового тіста з сьомгою, зеленою цибулею і яйцем

Нет фото

Листковий пиріг з рибою, яйцем і цибулею.

Продукти
  • 1 упаковка листкового бездріжджового тіста (500 г)
  • 400-500 г філе форелі або лосося (сьомги)
  • 3 варених яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1/4 пачки вершкового масла
  • 1 жовток + вершки для змазування тіста
  • сіль і перець за смаком
Приготування

Як робити: Пиріг з листкового тіста з сьомгою, зеленою цибулею і яйцем? Дуже просто читайте далі...

Тісто розморозити.

Рибу нарізати не дуже тонкими смужками, посолити і поперчити, можна додати спеції для риби.

Пучок зеленого цибулі подрібнити. Варені яйця порубати ножем і перемішати з зеленим цибулею, підсолити.

Першу пластину тіста розкачати і викласти у форму, наколоти виделкою, зробити бортики.

Викласти шар зеленої цибулі з яйцем. Холодне вершкове масло натерти на тертці і розподілити по всій поверхні пирога. Тепер викласти пластинки риби, попередньо посолити і поперчити.

Розкачати другу пластину тіста, пройтися по ній валиком-дірочки. Накрити тістом пиріг, защипнувши краю по всьому периметру.

Змастити збитим яйцем з вершками. Поставити в гарячу духовку (180-200 градусів) приблизно на 40-50 хвилин, випікати до рум'яності.

Вийнявши пиріг з духовки, дати йому охолонути у формі, після вийняти і нарізати на квадратики.

Вгору