Пиріг з пісочного тіста

13

Готується пиріг з пісочного тіста, а начинка — з яєць, вершків і молока.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г
  • Яйце велике (розділене на білок і жовток) — 1 шт.
  • Лимонна цедра — 0,5 ч. л.
  • Вода — 2 ст. л.
  • *
  • Для начинки:
  • цілі Яйця — 2 шт.
  • Яєчні жовтки — 2 шт.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Вершки жирні — 500 г
  • Молоко — 375 г
  • Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з пісочного тіста? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, добре перемішати до крошкообразного стану (можна зробити це за допомогою кухонного процесора).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток і лимонну цедру, перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Змастити вершковим маслом круглу жаростійку форму з низькими бортиками діаметром 23 див.

4. Дістати тісто з духовки, покласти на присипану борошном поверхню, розкачати в круг товщиною 3 мм З допомогою качалки акуратно перекласти тісто в підготовлену форму, добре розподілити. Помістити в холодильник на 30 хвилин. Потім дістати з холодильника, застелити тісто пергаментом і засипати порожнину будь бобовими. Помістити в розігріту духовку на 25 хвилин.

5. Тим часом злегка збити яєчний білок. Готовий корж дістати з духовки, змастити всередині збитими білками і помістити в духовку ще на 5 хвилин. Потім дістати корж з духовки, дати повністю охолонути.

6. Приготувати начинку. У мисці збити цілі яйця, жовтки, цукор, вершки і молоко. Вилити цю масу в остиглий корж і помістити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати близько 50 хвилин.

7. Дістати пиріг з духовки, посипати мускатним горіхом, дати повністю охолонути. Потім помістити в холодильник на 1 годину.

Вгору