Пиріг з кукурудзяного крупи

12

Пиріг готується з кукурудзяної крупи, з мигдалем, цукатами, сухофруктами.

Продукти
  • Кукурудзяна крупа дрібна — 375 г
  • Молоко — 1 л
  • Масло вершкове — 90 г
  • Борошно — 50 р
  • Мигдаль рубаний — 60 г
  • Цукати будь-які (рубані) — 50 р
  • Граппа (виноградний алкогольний напій) — 60 г
  • Родзинки золотистий — 3 ст. л.
  • Інжир сушений (рубаний) — 2 ст. л.
  • Фенхель, насіння — 1 ч. л.
  • Цукор — 100 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
Приготування

Як робити: Пиріг з кукурудзяного крупи? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Круглу жаростійку форму діаметром 23 см змастити вершковим маслом.

2. У мисці змішати вино, мигдаль, фенхель, родзинки, інжир і цукати. Залишити на 15 хвилин.

3. Молоко на середньому вогні довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого, поступово ввести кукрузную крупу та борошно, готувати, помішуючи, 15 хвилин. Потім ввести цукор, масло і сіль, готувати, помішуючи, ще 10 хвилин.

4. Зняти сотейник з плити, додати сухофрукти з вином. Викласти це тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку на 50-60 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Після перших 30 хвилин накрити форму фольгою і доготувати пиріг під нею.

5. Дати пирогу охолонути у формі на решітці, а потім дістати з форми.

Вгору