Пісочний пиріг з ягодами, яблуками і ревнем

13

Пироги з пісочного тіста займають особливе місце у моїй кулінарній книзі, готую їх часто і зі всілякими начинками. В цей раз для начинки пісочного пирога змішала ревінь, яблуко і ягоди, вийшло дуже смачно!

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне - 1 1 / 3 склянки
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Масло вершкове, несолоне (різане кубиками) - 100 г
  • Вода крижана - 13 ч. л.
  • Ванільний екстракт - 1/4 ч. л.
  • *
  • Ревінь (нарізаний кубиками 1 см) - 1 склянка
  • Яблуко (чищеное та різане кубиками 1 см) - 1 склянка
  • Чорниця - 1 стакан
  • Малина - 1 склянка
  • Свіжий лимонний сік - 1 ч. л.
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Борошно - 1/4 склянки
  • Масло вершкове (різана) - 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з ягодами, яблуками і ревнем? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пісочний пиріг з яблуками, ревенем і ягодами:

1. Приготувати пісочне тісто. У великій мисці змішати борошно, цукор і сіль. Додати вершкове масло і перемішати руками до утворення крихтоподібною маси. Поступово ввести крижану воду і ванільний екстракт. Замісити однорідне тісто і сформувати 2 однакових кулі. Накрити тісто плівкою і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.

2. Приготувати начинку. У великій мисці змішати ревінь, яблуко, ягоди і лимонний сік. Додати цукор і борошно, перемішати і залишити при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Тісто дістати з холодильника. На злегка присипаної борошном поверхні розкачати кулі в кола, діаметром близько 25 см кожен. Накрутити одне коло на качалку (не натягуючи і акуратно викласти в круглу форму, діаметром 22 см, руками розрівняти тісто по всій поверхні, утворюючи бортики. Викласти в підготовлений корж начинку, посипати порізаною вершковим маслом. Другим колом накрити начинку і скріпити краї. Зробити у верхньому коржі надрізи ножем, щоб під час випікання тісто не надувалось і не лопалось. Поставити форму з пирогом в розігріту духовку і випікати пиріг з пісочного тіста близько 50-60 хвилин, до золотистого кольору верху.

Дати готовому пирогу постояти при кімнатній температурі 30 хвилин, а потім можна подавати або поставити пісочний пиріг в холодильник для охолодження.

Вгору