Пісочний пиріг з сиром і помідорами

11

Начинка для пісочного коржа готується з сиру, вершків і помідорів.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 250 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове з холодильника (порізані) — 125 г
  • *
  • Для начинки:
  • Помідори-черрі — 15 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Вершки жирні — 125 г
  • Сир рікотта — 125 г
  • Сир пармезан (подрібнений на тертці) — 6 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Базилік свіжий (рубаний) — 6 листочків
  • Орегано сушений — 0,5 ч. л.
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з сиром і помідорами? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати тісто для коржа. У чаші кухонного процесора змішати борошно з сіллю. Додати рубане вершкове масло і 2 ст. ложки холодної води, добре перемішати. Акуратно (тісто буде не дуже щільним) перекласти тісто на присипану борошном поверхню, сформувати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

2. Духовку включити для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити вершковим маслом круглу жаростійку форму діаметром 25 див. Помістити форму в холодильник.

3. Приготувати начинку. Помідори порізати на половинки, акуратно віджати з них рідину і насіння. У великій мисці збити яйця з вершками, пармезаном і рікотта. Посолити, поперчити, додати базилік і орегано.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 5 мм Викласти це тісто в промаслений форму, добре розподілити. У форму з тестом викласти сирну начинку, акуратно викласти по одній половинці помідорів зрізами вниз, утопляя їх в начинці. Помістити в розігріту духовку, випікати пиріг близько 45 хвилин, до золотистого кольору коржа (за цей час начинка повинна схопитися). Подавати пиріг відразу ж.

Вгору