Пісочний пиріг з манго і кокосом

12

Для приготування пирога знадобиться кокосова стружка, вершковий сир, кокосове молоко, а також свіжий або консервований манго. Основа пирога — пісочний корж.

Продукти
  • Для начинки:
  • Сир вершковий типу маскарпоне — 125 г
  • Манго свіжий або консервований (нарізаний скибочками) — 2 шт.
  • Кокосове молоко — 125 г
  • Кокосова стружка — 560 г
  • Яйця великі — 2 шт.
  • Цукрова пудра — 200 г
  • *
  • Для тіста:
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вершки кулінарні жирні — 1 ст. л.
  • Ванільний екстракт — 1/2 ч. л.
  • Борошно — 1,25 склянки
  • Цукрова пудра 2,5 склянки
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Масло вершкове охолоджене (різане кубиками) — 8 ст. л.
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з манго і кокосом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пісочний пиріг з манго і кокосом:

1. Приготувати тісто. У невеликій мисці з'єднати яєчний жовток, вершки і ванільний екстракт. В чашу кухонного процесора насипати борошно, цукрову пудру і сіль, пульсувати приблизно 3 секунди. Викласти в борошняну суміш шматочки вершкового масла, пульсувати до утворення однорідної, крихтоподібною маси, приблизно 15 пульсацій. При включеному двигуні ввести через отвір яєчну суміш, пульсувати близько 12 секунд до утворення однорідного, еластичного тіста. Перекласти тісто на присипану борошном поверхню, сформувати кулю, розчавити, щоб вийшов диск діаметром 15 сантиметрів. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

2. Охолоджене тісто для пісочного пирога дістати з холодильника, дати відпочити при кімнатній температурі хвилин 5-7, а потім розкотити в тонкий коло, діаметром 27 сантиметрів. Акуратно намотати тісто на качалку і викласти у термостійку форму діаметром 23 сантиметри. Руками розподілити тісто по всій внутрішній поверхні форми, придавлюючи боки до бортів. Звисаючі краї обрізати за допомогою качалки. (Якщо в якихось місцях тісто порвалося або просто просвічується, можна взяти обрізані краї і «залатати» просвіт або дірку).

3. Помістити корж в морозильну камеру на 30 хвилин.

4. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

Дістати корж з морозилки, застелити фольгою і засипати бобовими (квасоля, горох). Поставити корж в розігріту духовку, випікати приблизно 25-30 хвилин.

5. Видалити бобові і фольгу, поставити корж в духовку ще хвилин на 5-10, до золотистого кольору. Готовий корж дістати з духовки і залишити при кімнатній температурі на 1 годину.

6. Тим часом приготувати начинку для пісочного пирога. Духовку розігріти до 170 градусів. Яйця збити з цукром до пишного стану. Ввести сир, кокосове молоко і кокосову стружку, добре перемішати.

7. Викласти начинку в остиглий корж, зверху красиво викласти скибочки манго і помістити пиріг в розігріту духовку, запікати відкритий пісочний пиріг близько 30-40 хвилин.

8. Готовий пісочний пиріг дістати з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі протягом 1-2 годин.

Вгору