Пісочний пиріг з лимонно-імбирним кремом

11

Ніжний лимонний крем з шматочками імбиру служить начинкою для пісочного коржа.

Продукти
  • Для коржа:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
  • *
  • Для крему-начинки:
  • Цукор — 350 г
  • Імбир карамелізований (рубаний) — 2 ст. л.
  • Сік лайма — 300 г
  • Цедра лайма — 2 ч. л.
  • Яєчні жовтки — 7 шт.
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 300 г
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з лимонно-імбирним кремом? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, перемішати з допомогою двох ножів або в кухонному процесорі (повинна вийти крошкообразная маса).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток, добре перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Злегка змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 3 мм З допомогою качалки перенести тісто в підготовлену форму, розрівняти руками за формою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Дістати форму з тестом з холодильника, застелити всередині пергаментом і засипати бобовими, наприклад, квасолею. Помістити в розігріту духовку, випікати корж близько 25 хвилин. Потім прибрати квасоля і пергамент, знову корж помістити в духовку ще на 10 хвилин, до золотистого кольору. Готовий корж дістати з духовки, дати повністю охолонути при кімнатній температурі.

6. Приготувати крем-начинку. У невеликому сотейнику змішати цукор, імбир, сік і цедру лайма, помістити на середній вогонь, готувати, розмішуючи, до повного розчинення цукру.

7. В жароміцної мисці збити яєчні жовтки, поступово ввести їх в сотейник з сиропом, добре розмішуючи. Процідити масу і перелити назад в жаростійку миску, в якій взбивались жовтки. Розташувати миску над киплячою водою (водяний лазнею), готувати масу, помішуючи, до загустіння, але не дати масі закипіти. Зняти миску з водяній бані, додати вершкове масло. добре перемішати. Вилити цей крем в остиглий коржі і помістити в холодильник на 1 годину, поки крем не схопиться.

Вгору