Пісочний пиріг з полуничним варенням і мигдалем

7

Корж з пісочного тіста наповнюється полуничним варенням і посипається пиріг мигдалевими пелюстками. Готувати пиріг просто, продукти доступні, а задоволення від такого ласощі непередаване.

Продукти
  • Для коржа:
  • Борошно — 225 г
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 125 г, Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Полуничне варення з цілими ягодами — 300 г
  • Мигдальні пелюстки — 80 г
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з полуничним варенням і мигдалем? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пісочний пиріг з полуничним варенням і мигдалем:

1. Приготувати тісто. У мисці змішати борошно, сіль і цукрову пудру. Додати різане вершкове масло, перемішати з допомогою двох ножів або в кухонному процесорі (повинна вийти крошкообразная маса).

2. Додати в крошкообразную масу яєчний жовток, добре перемішати. Додати воду, замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста кулю, розчавити його в диск, загорніть в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 170 градусів. Злегка змастити маслом круглу жаростійку форму діаметром 23 див.

4. Тісто дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною 3 мм З допомогою качалки перенести тісто в підготовлену форму, розрівняти руками за формою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

5. Дістати форму з тестом з холодильника, застелити всередині пергаментом і засипати бобовими, наприклад, квасолею. Помістити в розігріту духовку, випікати корж близько 25 хвилин. Потім прибрати квасоля і пергамент, знову корж помістити в духовку ще на 10 хвилин, до золотистого кольору. Готовий корж дістати з духовки, дати повністю охолонути при кімнатній температурі.

6. Температуру в духовці збільшити до 180 градусів.

7. У остиглий корж викласти полуничне варення, рівномірно розподілити його по коржу, зверху посипати мигдалевими пелюстками. Помістити пиріг в духовку, випікати пісочний пиріг з полуничним варенням і мигдалем 10 хвилин, до золотистого кольору мигдалю.

8. Дістати пісочний пиріг з полуничним варенням з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі.

Вгору