Пісочний пиріг з ожиною

13 30 хв. 70 хв.

Пиріг з пісочного тіста з начинкою з ожини подається з вершковим соусом.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 400 г
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 180 г
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода крижана — 60 г
  • *
  • Для начинки:
  • Ожина свіжа або заморожена — 300 г
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Молоко для змащування тіста
  • Цукор коричневий для присипки
  • *
  • Для соусу:
  • Яєчні жовтки — 3 шт
  • Цукор — 125 г
  • Вершки жирні — 300 г
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з ожиною? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пісочний пиріг з ожиною:

1. Приготувати тісто. В чашу кухонного процесора насипати борошно, сіль і покласти вершкове масло, подрібнити до однорідної крошкообразного стану. Додати цукрову пудру, ще раз добре перемішати.

2. У невеликій мисці змішати яєчний жовток з водою і ввести цю суміш у чашу кухонного процесора, має вийти однорідне тісто. Розділити тісто на дві рівні частини, сформувати кульки, а потім розчавити їх і загорнути диски з тіста в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

3. Один диск тесту дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною приблизно 3 мм Застелити цим пластом тіста круглу жаростійку форму діаметром 23 см, добре розподілити тісто за формою. Другий диск тесту залишити в холодильнику ще на 30 хвилин.

4. Тим часом включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

5. Приготувати начинку. У мисці змішати ожину з корицею. Викласти ягоду в підготовлений корж. Дістати з холодильника другий диск тіста, розкачати в коло і накрити їм ягоди, добре защепити краї. Звисало з бортиків обрізати зайве тісто. У верхньому шарі тіста зробити ножем 2 проколу, щоб через них виходив пар при випіканні. Змастити верх пирога молоком і посипати цукром.

6. Помістити форму в розігріту духовку, випікати пісочний пиріг з ожиною близько 30 хвилин.

7. Тим часом приготувати соус. Яєчні жовтки збити з цукром до білого стану.

8. У сотейнику довести до кипіння вершки. Поступово, постійно збиваючи, ввести гарячі вершки у збиті жовтки.

9. Дістати пісочний пиріг з ожиною з духовки та отвори у верхньому коржі акуратно ввести соус (дозволяючи розтектися соусу по всій поверхні пирога), залишивши трохи соусу для подачі. Пиріг знову помістити в духовку ще на 10 хвилин, до золотистого кольору верху (соус на поверхні пирога повинен трохи запектися). Подавати пісочний пиріг з ожиною гарячим, полив соусом, що залишився.

Вгору