Пісочний пиріг з чорницею

14

Цей пісочний пиріг можна приготувати з будь-якими ягодами або фруктами, але чорниця підходить як не можна краще.

Продукти
  • Чорниця або малина - 1,5-2 склянки, Масло вершкове (різане кубиками) - 0,25 склянки
  • Яйце (злегка збите) - 1 шт.
  • Пахта або кисле молоко - 0,5 склянки
  • Вода - 0,25 склянки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Сода - 0,25 ч. л.
  • Ваніль - 0,5 ч. л.
  • Борошно - 0,25 склянки
  • Цукор - 0,25 склянки
  • Масло вершкове - 30 г (2 ст. л.)
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з чорницею? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати начинку. У велику каструлю скласти ягоди і залити водою, довести до кипіння, зменшити вогонь. Зняти каструлю з плити.

2. У невеликій мисці змішати ¼ склянки цукру і кукурудзяний крохмаль. Насипати цю суміш у каструлю з вареної ягодою. Поставити каструлю на середній вогонь і готувати ягоди, помішуючи, близько 2 хвилин після закипання. Зняти каструлю з плити, відставити убік.

3. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

4. У мисці середнього розміру змішати 1,5 склянки борошна, ¾ склянки цукру, розпушувач і соду. Викласти у цю суху суміш різане вершкове масло і розмішати виделкою або руками до однорідної крихтоподібною маси. В центрі цієї маси зробити поглиблення, відставити убік.

5. В іншій мисці змішати яйце, ваніль і пахту, злегка збити виделкою. Вилити цю суміш у поглиблення в крихтоподібною масі. Замісити однорідне тісто. Викласти половину тіста в жаростійку форму розміром 20х20 см, розподілити по всій поверхні. Вилити на шар тіста ягідне варення. Інше тісто викласти ложкою на поверхню варення.

6. Приготувати присипку. В окремій мисці змішати ¼ склянки цукру, ¼ склянки борошна 2 столові ложки вершкового масла. Виделкою або руками розтерти до однорідної крихти. Цією крихтою посипати пиріг. Помістити форму в розігріту духовку і випікати пиріг близько 40-45 хвилин, до золотистого кольору. Подавати пиріг теплим або охолодженим.

Вгору