Пісочний пиріг з чорницею

11

Готується пиріг з пісочного тіста, для начинки використовується чорниця.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 400 г
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 180 г
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.
  • Яєчний жовток — 1 шт.
  • Вода крижана — 60 г
  • *
  • Для начинки:
  • Чорниця — 600 г
  • Мигдаль мелений — 30 г, Цукор — 50 г
  • Лимонна цедра — 2 ч. л.
  • Молоко для глазурування
  • Цукор для присипки
Приготування

Як робити: Пісочний пиріг з чорницею? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати пісочний пиріг з чорницею:

1. Приготувати тісто. В чашу кухонного процесора насипати борошно, сіль і покласти вершкове масло, подрібнити до однорідної крошкообразного стану. Додати цукрову пудру, ще раз добре перемішати.

2. У невеликій мисці змішати яєчний жовток з водою і ввести цю суміш у чашу кухонного процесора, має вийти однорідне тісто. Розділити тісто на дві рівні частини, сформувати кульки, а потім розчавити їх і загорнути диски з тіста в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

3. Один диск тесту дістати з холодильника і розкачати на присипаної борошном поверхні в коло товщиною приблизно 3 мм Застелити цим пластом тіста круглу жаростійку форму діаметром 23 см, добре розподілити тісто за формою. Другий диск тесту залишити в холодильнику ще на 30 хвилин.

4. Тим часом включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

5. Приготувати начинку. У мисці змішати ягоди, мигдаль, цукор і цедру. Викласти начинку в підготовлену форму. Дістати другу частину тіста розкачати в коло і накрити їм ягоди у формі. Звисаючі краї тіста обрізати. У поверхні пирога зробити кілька проколів, щоб через них виходив пар при випіканні. Змастити верхній шар тіста молоком і присипати цукром. Помістити пісочний пиріг з чорницею в розігріту духовку, випікати пиріг близько 40 хвилин, до золотистого кольору.

Подавати пісочний пиріг з чорницею теплим.

Вгору