Пісочні кошики з масляним кремом і фруктами

8

Один з найбільш смачних і улюблених десертів — корзинки з кремом і фруктами з пісочного тіста.

Продукти
  • * Для тіста:
  • Борошно — 160 г
  • Цукор — 50 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйця — 1 шт.
  • * Для крему:
  • Масло вершкове — 100 г
  • Яйця — 1 шт
  • Молоко — 50 мл
  • цукор — 50 г
  • * Для прикраси:
  • Фрукти консервовані — 0,25-0,5 склянки
Приготування

Як робити: Пісочні кошики з масляним кремом і фруктами? Дуже просто читайте далі...

При відсутності металевих формочок можна круглої виїмкою або склянкою вирізати з пласта круглі коржі, змастити краї коржиків яйцем, покласти навколо кожної коржі бортик з тіста і спекти.

Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для пісочних кошичків з кремом і фруктами.

Шаг №2

Як зробити пісочні кошики з масляним кремом і фруктами:

Розм'якшене масло, цукор і половину злегка збитого яйця змішати дерев'яною лопаткою до отримання однорідної маси.

Шаг №3

У цю масу всипати борошно.

Шаг №4

Рукою швидко замісити тісто. Якщо тісто нагрілося від рук, його до оброблення потрібно охолодити.

Шаг №5

Готове тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм, розрізати пласт на 10 квадратів.

Обрізки знову скатати в кулю.

Шаг №6

Укласти кожен в гофровану форму у вигляді кошики і великими пальцями обох рук притиснути тісто до стінок формочки, зайве тісто видалити.

Включити духовку.

Випікати пісочні кошики в розігрітій духовці близько 20 хвилин при 200-220°С. Перевернути формочки і звільнити таким чином готову кошичок.

Шаг №7

У кошики можна зробити дугоподібну ручку з пісочного тіста, до якого для в'язкості потрібно додати кілька крапель холодної води. Для цього залишки тіста розкачати у вигляді ручок для кошиків, викласти на деко. Їх теж випікати в розігрітій духовці близько 20 хвилин при 200-220°С.

Ручки можна також приготувати із заварного тіста або шоколаду.

Шаг №8

Приготування масляного крему для кошичків:
З цукру, молока і яєць зробити молочний сироп. Для цього налити в каструлю молоко, всипати цукор і, помішуючи, довести суміш до кипіння.

Шаг №9

В окремій каструльці злегка збити яйце.

Шаг №10

Не припиняючи збивання, влити сюди ж тонкою цівкою гаряче молоко з цукром.
Загальну суміш, помішуючи, довести майже до кипіння, після чого молочний сироп охолодити до кімнатної температури.

Шаг №11

Збити масло до отримання пишної білої маси. Не припиняючи збивання масла, поступово влити в нього невеликими порціями охолоджений молочний сироп і збити до отримання пишного крему.

Шаг №12

Охолоджені кошики наповнити кремом і фруктами (або тільки кремом). Прикріпити ручки. Поставити пісочні кошики в холодильник, щоб крем застиг.

Пісочні кошики з масляним кремом і фруктами готові. Приємного апетиту!

Вгору