Пісочне тістечко з глазур'ю

12

Простий пісочний коржик легко перетворюється в ніжне тістечко, якщо просочити його сиропом і покрити шоколадною глазур'ю.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно — 3 склянки, Цукор — 1 склянка
  • Маргарин — 200 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Сода — 0,5 ч. ложки
  • Оцет — 0,5 ч. ложки
  • Для просочення:
  • Вода — 50 мл
  • Цукор — 100 г, Коньяк — 25 мл
  • Для глазурі:
  • Цукор — 3 ст. ложки
  • Какао — 3 ст. ложки
  • Молоко — 3 ст. ложки
  • Масло вершкове — 50 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Маргарин змішати з цукром.

Шаг №2

Додати яйця, знову перемішати.

Шаг №3

Соду погасити оцтом, додати в тісто.

Шаг №4

Поступово всипати борошно.

Шаг №5

Швидко замісити густе тісто. Охолодити його.

Шаг №6

Включити духовку. Деко застелити пергаментом, змастити олією. Викласти тісто на деко, розрівняти в прямокутний пласт товщиною 1,5 див.
Випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Шаг №7

Приготувати просочення. Для цього змішати цукор з водою.

Шаг №8

Нагріти до повного розчинення цукру, зняти з вогню, додати коньяк.
Просоченням полити корж.

Шаг №9

Приготувати глазур. Для цього змішати цукор, какао і молоко.

Шаг №10

Нагрівати, помішуючи, до повного розчинення цукру. Додати масло, розтопити його, перемішати глазур.

Шаг №11

Готовою глазур'ю залити корж. Остудити.

Шаг №12

Потім обрізати краю. Нарізати корж на прямокутні або квадратні тістечка.

Приємного апетиту!

Вгору