Пісочне печиво «Зебра»

7

Пісочне печиво «Зебра» чудово, як прекрасними смаковими якостями — м'якістю, ніжністю і розсипчастою, так і цікавим зовнішнім виглядом. Поєднання світлого і кавового тесту вносить в нього свою родзинку. Саме за такої комбінації кольорів печиво виглядає яскраво і нарядно, тому воно додасть святкового столу особливий шарм.

Продукти
  • Борошно — 250 грам
  • Вершкове масло — 30 грам
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао-порошок — 1 ч. л.
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — за смаком
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% — для гасіння соди
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для пісочного печива «Зебра»: борошно, вершкове масло, яйце, какао порошок, сіль, цукор, сода, оцет.

Шаг №2

Як приготувати пісочне печиво «Зебра»:

В глибоку ємність просійте борошно. Зверху покладіть цукор, сіль, розм'якшене і нарізане масло, соду, гашену оцтом, і вбийте яйце.
Сода грає роль розпушувача. Гасити її слід наступним чином. В ложку насипати соду і залийте її оцтом, в цей час відбудеться хімічна реакція і сода зашипить. Отриману піну додавайте до всіх компонентів.

Шаг №3

Руками замісити тісто, але не довго, інакше воно втратить свою пластичність, і печиво вийде жорстким. Якщо не буде вистачати рідини, щоб лепилось тісто, то додайте трохи масла або налийте питної води. Вимішане тісто розділіть на дві рівні частини.

Шаг №4

Одну частину приберіть, а до другої додайте порошок какао і добре його вмішайте.

Шаг №5

Обидва тесту (світле і шоколадне) скачайте в кульки і оберніть харчовою плівкою. Щоб їх було легше працювати і під час випікання тісто не тріскалося, відправте його в холодильник мінімум на 30 хвилин. У разі, якщо ви передумаєте піч печиво, тісто можна зберігати в холодильнику три доби, або просто заморозити.

Шаг №6

Через це час вийміть тісто з холодильника. Розгорніть від плівки і качалкою розкачайте в тонкий пласт — спочатку шоколадне тісто.

Шаг №7

Потім те ж саме зробіть з світлим – тонко розкачайте. Щоб уникнути прилипання тесту до дощечці, найзручніше його розгортати на пергаментним папері, на якій і відправляти його випікатися в духовку.

Шаг №8

Коли два тесту будуть розкатані, покладіть їх один на одного.

Шаг №9

І скрутіть їх щільно рулетом.

Шаг №10

Гострим ножем наріжте рулет скибочками, товщиною близько 6-8 мм

Шаг №11

Отримані печенюшки прокатайте качалкою, щоб вони стали тонше і тісто між собою склеїлося. Також це необхідно для того, щоб тісто було однакової товщини, інакше воно нерівномірно пропечеться.

Шаг №12

Викладіть пісочне печиво «Зебра» на деко і відправляйте його випікатися в нагріту духовку до 220 градусів на 10 хвилин. Краще за все він схопиться, якщо в духовці встановити режим конвекції».

Шаг №13

Готовому печінкою дайте охолонути, після чого подавайте пісочне печиво «Зебра» до столу.
Всім приємного чаювання!

Вгору