Пісочне печиво з шоколадом

8 30 хв. 75 хв.

Розсипчасте пісочне печиво з шматочками темного шоколаду.

Продукти
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
  • Цукор - 1 стакан (180-200 г)
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 3-3,5 склянки (близько 500 г)
  • Шоколад темний - 50 г
  • Сода - 0,5 ч. ложки
  • Оцет або лимонний сік - 1 ч. ложка
  • Ванілін або ванільний цукор - за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Розм'якшене вершкове масло змішати з цукром, яйцями, ваніліном (на кінчику ножа) або ванільним цукром (10 грам) і содою, погашеної оцтом або лимонним соком. Добре все розтерти до однорідності.

Шаг №2

Додати шоколад, поламаний на дрібні шматочки, перемішати.

Шаг №3

Всипати просіяне борошно і замісити пісочне тісто.
Скачати з тіста кулю, прикрити серветкою (або загорнути в харчову плівку) і прибрати тісто в морозилку на 30 хвилин.

Шаг №4

Потім тісто накрити харчовою плівкою і розкачати в пласт товщиною приблизно 1 см

Шаг №5

Склянкою вирізати кругле печиво і перекласти його на деко, покрите папером для випічки.

Шаг №6

Розігріти духовку. Випікати печиво в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин (час випікання залежить від особливостей духовки - стежити за румяностью печива).

Приємного чаювання!

Вгору