Пісочне печиво

9 6 40 хв. 90 хв.

Рецепт пісочного печива ґрунтується на поєднанні масла, маргарину або іншого жиру, яєць та борошна. Пропорції продуктів можуть змінюватися, до них може додаватися сметана або інші молочні продукти, але основа залишається незмінною.

Продукти
  • Борошно пшеничне — 300 г
  • Цукор — 100 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Сметана — 1 ст. ложка
  • Ваніль — на кінчику ножа
  • або Цедра лимона — 0,25 ч. ложки
  • Ром — 1 ст. ложка
  • Горіх волоський — 50-100 г
Приготування

Як робити: Пісочне печиво? Дуже просто читайте далі...

Готові печива можна зліпити по дві разом з абрикосовим джемом, верх покрити глазур'ю.

Цей рецепт пісочного печива можна використовувати для печива «горішки». У цьому випадку у спеціальні формочки (половинки «горіхів») тонким шаром втиснути тісто, викласти на лист, випікати в гарячій духовці до світло-коричневого кольору. Остиглі начинити половинки згущеним молоком і з'єднати їх по два, утворюючи «горішки». Банку згущеного молока треба 2-3 години поварити у воді.

Можна приготувати пісочне печиво «горішки» з солоного пісочного тіста, в цьому випадку їх начиняють сирним кремом.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати пісочне печиво:

Борошно просіяти. До просіяного борошна додати цукор, натерту лимонну кірку або ванілін.

Шаг №2

Викласти в борошно олія. Борошно з маслом посікти ножем.

Шаг №3

Зробити ямку, влити туди сметану, ром, яйце (1 шт) і все перемішати.

Шаг №4

Потім посікти масу ножем, поки вона не зіб'ється в грудку. Швидко смесить однорідне тісто, поставити його на 30 хвилин у холодне місце (в морозильну камеру).

Шаг №5

Горіхи дрібно порубати.

Шаг №6

У чашці збити яйце, що залишилося.

Включити духовку.

Шаг №7

Потім тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм, нарізати коліщатком для тіста квадратики. Покласти на лист.
Тісто можна видавити і різними формочками.

Шаг №8

Обмазати збитим яйцем, посипати подрібненими горіхами.

пісочне печиво Випікати до світло-коричневого кольору (20 хвилин при температурі 190 градусів).

Шаг №9

Печиво пісочне готово. Приємного апетиту!

Вгору